Uuden Suomen blogipalvelussa ja uutisissa keskustelua herättänyt Jakomäen uimahallin musliminaisten uintivuoro onkin kaikkien naisten uintivuoro. Näin kerrotaan Uudelle Suomelle nyt, kun musliminaisten uimavuorosta noussutta kohua on kestänyt lähes viikon.

Lähiöliikuttaja Toni Lempiäinen kertoo Uudelle Suomelle, että uintivuoro kulkee nimikkeellä ”musliminaisten vapaauinti”, koska miehille halutaan korostaa, että he eivät ole silloin uimahalliin tervetulleita. Aiemmin vuoro on kulkenut nimellä ”maahanmuuttajien uintivuoro”.

- Emme me poissulje, etteivätkö muidenkin uskontokuntien edustajat saisi tulla uimaan. Olemme ottaneet sen periaatteen, että emme keneltäkään naiselta kiellä uimista, sanoo Lempiäinen.

Lempiäisen mukaan miehet eivät ole nostaneet asiaa tapetille vaan ovat ymmärtäneet asian. Keskustelua on kuitenkin tullut uimahallin tiedotteiden sanamuodoista.

Jakomäen uimahallin laitospäällikkö Teemu Raatikainen kertoo Uudelle Suomelle, että viime aikoina lauantain naistenvuorolla on ollut vain muutama uija. Raatikainen uskoo, että syynä on muslimien paastokuukausi ramadan.

- Aiemmin on ollut sellaista sataa henkilöä, ja kyllä se tästä varmaan vilkastuu ramadanin päättyessä, sanoo Raatikainen.

Raatikaisen mukaan muiden uskontokuntien kuin islamin edustajia ei lauantaivuorolla ole juuri käynyt.

Keskustelu musliminaisten uimavuorosta lähti käyntiin Uuden Suomen kuntavaaliehdokkaiden blogipalvelusta. Helsinkiläisehdokas Iivi Anna Masso (kok.) piti tapausta syrjintänä. Aihe on herättänyt runsaasti keskustelua niin blogipalvelussa kuin uutispalvelussakin.