Metsäteollisuuden toimitusjohtaja Timo Jaatisen kommentti aikaisemmin sunnuntaina mekaaniseen metsäteollisuuteen ja puusepänteollisuuteen saadusta sovintoratkaisusta ihmetyttää palkansaajapuolen edustajia.

”Ei paha. Kiky se jatkuu uudessa ja entistä ehommassa muodossa”, Jaatinen kommentoi ratkaisua Twitterissä.

Myös Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n työelämäasioista vastaava johtaja Ilkka Oksala kommentoi kikyn jatkuvan uudessa muodossa.

Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen vastaa varoittamalla keulimisesta.

”Sopuun tarvitaan kaksi, hankalien vääntöjen jälkeen, 4 viikon lakon ja 6 päivän työsulun jälkeen, ei kannata nyt keulia suuntaan tai toiseen. Tätä toivon erityisesti TES-osapuolilta ja täysin ulkopuoliselta Elinkeinoelämän puolelta. Kiitos.”

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala puolestaan kertoo ihmettelevänsä työnantajien toimintaa.

”En ole itse Twitteriin näitä sopimuksia alkanut analysoimaan, mutta nyt täytyy ihmetellä Metsäteollisuuden käytöstä.”

Metsäteollisuus totesi jo aikaisemmin tiedotteessaan, että mekaanisessa metsäteollisuudessa ja puusepänteollisuudessa kiky-tunnit korvataan tuotannon kannalta paremmilla työaikaratkaisuilla. Metsäteollisuuden mukaan paikallisesti voidaan lisäksi sopia tehtaiden jatkuvasta käynnistä aiempaa alemmilla kustannuksilla. Muutos on työnantajapuolen mukaan merkittävä, sillä vanhan sopimuksen mukaiset lisäkorvaukset tekivät keskeytymättömän käynnin niin kalliiksi, että työt sahoilla sekä vaneri- ja liimapuutehtailla keskeytettiin viikonlopuksi tai sunnuntaiksi.

Lue lisää:

Samalla Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén moitti Teollisuusliiton toimintaa vastuuttomaksi.

”Sopu uusista työehdoista olisi voitu saada jo syksyllä, kun työrauha oli vielä voimassa. Työmarkkinajärjestelmässä on perustavanlaatuinen valuvika, kun tällainen toiminta on mahdollista”, hän sanoi.

Lue seuraavaksi: