Julkisten alojen koulutettujen työntekijöiden neuvottelujärjestön JUKO:n puheenjohtaja Olli Luukkainen aikoo lyödä nyrkin pöytään, kun julkisen puolen palkkaneuvottelut ensi viikolla alkavat.

Työnantajapuolen tulkintaa siitä, että SAK:lainen Teollisuusliitto pääsi kilpailukykysopimuksen lisätunneista eroon vain siksi, että kiky oli kirjattu erilliseen irtisanottavissa olevaan lisäpöytäkirjaan, hän ei hyväksy alkuunkaan.

Päinvastoin, Olli Luukkainen uhkaa ”Aamiainen Jari Korkin kanssa” -videohaastattelussa irtisanoa koko julkisen sektorin työ- ja virkaehtosopimukset jo ennen niiden päättymistä, jos kikystä ei muuten päästä eroon.

”Ennustan ja ehkä vähän tiedänkin, että ihan lähiaikoina näitä sopimuksia tullaan irtisanomaan ennen kuin sopimuskausi päättyy. Ja kun näin tapahtuu, tulkinta tulee olemaan se, että siinä meni kiky-tunnit”, hän maalailee.

Luukkaisen mukaan näin tapahtuu kuukauden sisällä ja sopimukset irtisanotaan myös yliopistoissa.

Julkisten alojen palkkaneuvottelut alkavat tiistaina 14.1. ja sopimukset umpeutuvat maaliskuun lopussa.

Lue Olli Luukkaisen koko haastattelu: Ay-johtaja iskee pöytään hurjan palkankorotuslaskelman ja julmistelee kiky-tunneista: ”Nyt tämä vastaus ei enää kelpaa”