Venäjän Sotshin kisassa viimeisen kierroksen kolarinsa myötä kohun kohteeksi joutunut Kimi Räikkönen palasi median eteen torstaina Yhdysvalloissa Teksasin Austinissa. Sotshissa Räikkönen oli viimeisellä kierroksella kolaroinut Valtteri Bottaksen autoon ja pilannut tämän kisan. Räikköstä rangaistiin aikasakolla ja kolmella rangaistuspisteellä.

Sotshissa Räikkönen ei myöntänyt tehneensä virhettä, vaan arveli, ettei Bottas nähnyt häntä ohitusyrityksessä. Räikkösen kanta ei ole muuttunut.

-Tekisin saman huomennakin, eikä se muuttaisi tarinaa. Valitettavasti osuimme toisiimme, mutta se on kilvanajoa. Tekisin saman asian jatkossakin, Räikkönen kommentoi Austinissa lehdistötilaisuudessa Autosportin mukaan.

Bottaskin oli läsnä lehdistötilaisuudessa. Hän ei lähtenyt riitelemään Räikkösen kanssa.

- Oli pettymys menettää pisteet, mutta tuntemukseni eivät ole muuttuneet. En tekisi mitään eri tavalla. Mutta se on nyt historiaa.

Räikkönen oli ohittanut Bottaksen kisassa aiemmin ja Räikkönen perusteli viimeisen kierroksen ohitusyritystään samanlaiseksi ohitusyritykseksi.

- Minun mielestäni ensimmäinen yritys oli erilainen. Se oli paljon selvempi. Kuljettajana en avaa ovea kahta kertaa. Se oli erilainen tilanne, Bottas sanoi.

Räikkönen jatkoi tutulla linjalla.

- Se ei muuta sitä, mitä sanoin. Kun hän päätti sulkea oven, yritin jarruttaa niin kovaa kuin pystyin, mutta en voinut välttää törmäystä. Mitä voit tehdä? Kun menet sinne, ole siellä. Ehkä hän ei odottanut sitä, ehkä hän ei nähnyt minua. Se oli valitettava juttu, mutta se kuuluu kilpa-autoiluun. Olemme täällä ajamassa kilpaa, Räikkönen ilmoitti.

Räikkösen ohitusyritys on jakanut mielipiteitä. Hän on saanut paljon tukeakin, koska Formula ykkösiä moititaan tylsyydestään ja kuljettajia arvostetaan siitä, että he yrittävät kaikkensa loppuun saakka. Ferrarin johto tuki Räikköstä julkisesti.

Bottaksen kannalta Räikkösen moka oli ikävä. Hän menetti varmalta näyttäneen kolmostilansa. Oli ymmärrettävää, että häneltä irtosi kisan jälkeen voimasanoja.