Kimi Räikkönen on tullut tutuksi yllättävistä käänteistään. Sellaiseksi voidaan lukea myös Texasin Austinin kisan voitto. Räikkönen ei todellakaan lähtenyt kisaviikonloppuun suurimpana suosikkina.

Räikkönen ei voittanut kisaa suinkaan tuurilla. Kokemus puhui puolestaan hänen tehtyään lauantaina oikean rengasvalinnan kisaa varten. Muut kärkikuljettajat eivät uskaltaneet startata pehmeämmillä rengasseoksilla.

Kolmanneksi jäänyt MM-sarjan kärkimies Lewis Hamilton ylisti Kimin suoritusta. Hamiltonin mukaan kisa todellakin ratkesi pitkälti rengasvalintaan.

Räikköstä on arvosteltu vaisuista otteistaan kisojen avauskierroksilla. Austinissa hän paineli ensimmäisessä mutkassa Hamiltonista ohi kuin uransa parhaina päivinään 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä.

Räikköstä on viime vuosina arvosteltu paljon. Nyt hän antoi kunnon näpäytyksen epäilijöilleen.

Räikkösen kisa toi flashbackin syksyltä 2001. Silloin Yhdysvalloissa ajoi voittoon Mika Häkkinen Indianapolisin kilpailussa.

Häkkiselle viimeiseksi jäänyt kausi 2001 oli tuskaisa, mutta hän ajoi kauden aikana kuitenkin kaksi voittoa. Ensimmäisen Silverstonessa ja toisen Indianapolisissa. Molemmat kisat olivat Häkkiseltä loisteliaita esityksiä.

Ennen Indianapolisin kisaa Häkkinen oli ilmoittanut pitävänsä 2002 välivuoden. Samalla ilmoitettiin, että hänen tilalleen tulisi muuan Kimi Räikkönen.

17 vuotta myöhemmin Räikkönen oli tietoinen, ettei jatkaisi Ferrarilla enää seuraavalla kaudella. Räikkönen onnistuikin ajamaan yhden parhaista kisoistaan sen jälkeen, kun paineet olivat poissa.

Toisin kuin Häkkisen tapauksessa, jatkuu Räikkösen ura vielä. Hän on tehnyt Sauberin kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Sauberilla tuskin voi voittaa paitsi tuurilla, mutta Austinissa Räikkönen teki ainakin selväksi, että motivaatiota löytyy yhä ja parhaaseen potentiaaliinsakin hän saattaa hyvänä päivänään vielä yltää.

Räikkönen on kolmas Yhdysvalloissa F1-kisan voittanut suomalainen. Häkkisen ja Räikkönen lisäksi suomalaisista on Yhdysvalloissa juhlinut F1-voittoa Keijo Rosberg, joka oli ykkönen Dallasin Fair Park-messualueen katuradalla 1984 sekä Detroitin keskustan katuradalla 1985.

Keke varmisti myös maailmanmestaruutensa Yhdysvalloissa ajettuaan lasvegasilaisella parkkipaikalla viidenneksi 1982. Kyseiselle Caesars Palace-kasinon parkkipaikalle rakennettiin myöhemmin ostoskeskus.