Kimi Räikkönen paljasti torstaina Singaporen GP:n lehdistötilaisuudessa, että sai vasta pari viikkoa sitten tietää Ferrarin päätöksestä, ettei yhteistyö Ferrarin kanssa ensi vuonna enää jatkuisi. Räikkönen ilmoitti myös aloittaneensa neuvottelut Sauberin kanssa vasta viime viikolla

- Monzassa. Silloin tiesin asiasta. Tunnen jo entuudestaan Sauberilta ihmisiä, joten siitä se lähti liikkeelle, Räikkönen sanoi.

Räikköseltä kysyttiin myös, oliko paluu Sauberille aina mielessä.

- En usko, että se aina siellä oli. Mutta ikinä ei tiedä, mitä tapahtuu ja tällä kertaa tämä päättyi sitten näin. En sanoisi, että minulla olisi aina ollut tällainen suunnitelma, Räikkönen linjasi.

Lehdistötilaisuus oli asetelmaltaan Räikkönen vastaan media alusta loppuun. Kimiltä kysyttiin heti, mitä Sauber-siirtokuviossa oikein tapahtui.

- Tiedät varmaan, mitä siinä tapahtui? Mitä muuta haluat tietää, Kimi uteli.

- Näin nyt vaan kävi. Kuten olen jo sanonut, niin se ei ollut minun päätökseni (Ferrarilta lähteminen). Kaikki sen jälkeen on minun päätettävissä. Tämä on nyt lopputulos ja hyvä, että edes sellainen saatiin, Räikkönen jatkoi.

Toimittajat yrittivät tämän jälkeen tivata syytä sille, miksi 38-vuotias konkari halusi siirtyä vielä pienempään talliin.

- Miksi ei? Koska haluan niin. Miksi tästä pitää tehdä näin vaikeaa? En tiedä siitä sen enempää kuin tekään. Emme voi tietää, mitä ensi vuonna tapahtuu tiimien välillä. Ainahan voi tietysti arvailla, Räikkönen sanoi.

- Minulle riittää täysin hyvin omat syyni. Minun ei tarvitse välittää siitä, mitä muut ajattelevat, Räikkönen lisäsi.

Tämän jälkeen Räikkönen alkoi entistä enemmän turhautua toimittajien kysymyksiin. Kun Kimiltä kysyttiin, riittääkö hänellä vielä motivaatiota ajamiseen, suomalainen heittäytyi sarkastiseksi.

- Ei itseasiassa riitä. Pelaan vain teidän kanssanne psyykkistä peliä. Tein kahden vuoden sopimuksen ja olen hyvin onneton, Räikkönen vastasi.