Ferrari näyttää tehneen oikean valinnan. Kimi Räikkösen tilalle otettu nuori monacolaisajaja Charles Leclerc nappasi uransa ensimmäisen paalupaikkansa Formula ykkösissä oltuaan Bahrainin GP:n aika-ajoissa suorastaan ylivoimainen.

Hyväkäytöksisenä tunnetulta Leclercilta kuultiin F1:n tv-haastattelussa tuttua "formulajargonia".

- Olen todella iloinen tästä paalupaikasta. Australiassa tein aika-ajoissa virheitä ja toivoin, etten toistaisi niitä täällä. Näin ei käynytkään, kommentoi Leclerc.

Ferrari nappasi aika-ajoissa kaksoisvoiton. Leclerc oli paras kolmen kymmenyksen turvin, mutta kehui tallikaveriaan Sebastian Vetteliä.

- Seb on mahtava kuljettaja. Olen oppinut häneltä paljon ja tulen oppimaan jatkossakin. Tiimille tosi hyvä päivä, Leclerc sanoi.

Urheiluhengen mukaisesti Vettel myönsi tallikaverinsa paremmuuden.

- Olin ehkä vähän ujo toisella sektorilla, mutta Charles teki todella hyvää työtä tänään. Hän ansaitsee paalupaikkansa, Vettel sanoi F1:n tv-haastattelussa.

Australian avauskisassa Ferrari oli saanut Mercedekseltä tyrmäystappion. Nyt Ferrari olikin kärjessä. Se oli iso yllätys.

- Tärkeintä oli, että saimme työmme tehdyksi. Tänä viikonloppuna auto on tuntunut paljon paremmalta, Vettel sanoi.

Mercedes-kuskeista Lewis Hamilton oli kolmas ja Australian kisan voittaja Valtteri Bottas neljäs.

- Odotin, että olisimme pystyneet taistelemaan paalusta, mutta Ferrari oli selvästi nopeampi. Emme pystyneet parantamaan niin paljon kuin olisi pitänyt, Bottas totesi C Moren tv-haastattelussa.

Bottas jäi Vettelin valtaamasta kakkosruudusta vain kymmenyksen.

- Kierros oli ihan hyvä. Vähän ehkä löytyisi vielä, mutta Ferrari oli vain nopeampi, Bottas sanoi.

Alfa Romealla kisaava Kimi Räikkönen oli yhdeksäs, mikä Alfan kilpailukykyyn nähden oli hyvä tulos. C Moren haastattelussa Räikkönen ei vaikuttanut pettyneeltäkään.

- Suhteellisen ok. Otimme kaiken, mitä oli saatavissa. Auto tuntui ihan hyvältä. Menisi varmaan vielä nopeampaa, jos yleisesti saisi enemmän downforcea joka paikkaan, Räikkönen sanoi.

Räikkönen sijoittui Australian avauskisassa kahdeksanneksi. Bahrainin tulostaan hän ei lähtenyt veikkaamaan.

- Kisa on taas aika arvoitus. Riippuu paljon, miten auto ja renkaat toimivat. Renkaiden kulutus vaikuttaa varmaan eniten. Kelikin vaikuttaa aika paljon, totesi Räikkönen.

Bahrainin Grand Prix starttaa sunnuntaina kello 18.10 Suomen aikaa. Kisa ajetaan iltavalaistuksessa.