Vasemmistoliitosta kritisoidaan kovin sanoin perussuomalaisia puolueen ajatuspajan Suomen Perustan julkaisemasta kirjasta nousseen kohun yhteydessä. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki syyttää perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa valehtelusta.

”Jussi Halla-aho tänään kirkkain silmin televisiouutisissa selitti, miten perussuomalaisella puolueella ei ole mitään tekemistä kirjan kanssa. Joku voisi sanoa, että hän puhui muunneltua totuutta”, Arhinmäki tviittaa. (Juttu jatkuu tviitin jälkeen.)

Muunneltu totuus. Paavo Arhinmäen mielestä perussuomalaiset ei voi väistää vastuutaan kohukirjasta.Kuva: Inka Soveri

Halla-aho sanoi eilen julkisuudessa useammassakin yhteydessä, että ajatuspajan julkaisut eivät ole puolueen kannanottoja tai ohjelmia. Huomiota on herättänyt se, että Halla-aho oli pitämässä poliittista tilannekatsausta samassa perussuomalaisten tilaisuudessa, jossa kohukirja julkaistiin.

Vasemmistonaisten puhenainen, kansanedustaja Veronika Honkasalo kysyy niin ikään, mikä on perussuomalaisten paikka koko yhtälössä.

”Julkaisu edustaa laajempaa ja systemaattista antifeminististä liikettä, jonka ideologiassa naisviha ja rasismi kietoutuvat saumattomasti yhteen. Tämä liike on sekä globaali että paikallinen, ja sen toiminnan kohteena ovat erityisesti naiset ja vähemmistöihin kuuluvat ihmiset. Antifeministisen liikkeen kytkös perussuomalaisiin on julkaisun yhteydessä selvä”, Honkasalo sanoo tiedotteessa.

Suomen Uutisten päätoimittaja ja ajatushautomon säätiön varapuheenjohtaja Matias Turkkila on sanonut tehneensä virheen julkaisun laaduntarkastuksessa.