Omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) esiintyminen Ylen A-studiossa maanantaina herättää kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Paatero kommentoi ohjelmassa Ylen MOT:n selvitystä. MOT nosti esiin sen, että Veikkauksen tilinpäätöksissään ilmoittama virallinen liikevaihto on noin 3 miljardia euroa, mutta sisäisesti yhtiössä puhutaan kuitenkin ”todellisesta” 13 miljardin euron liikevaihdosta. A-studiossa keskityttiin erityisesti rahapeliautomaatteihin. LUE LISÄÄ:

Paatero totesi, että Veikkauksessa on jo päätetty vähentää rahapeliautomaatteja. Hän väisti kysymyksiä siitä, onko oikein, että valmiiksi vähävaraisia sekä peliongelmaisia rahastetaan.

”Olipa kammottava haastattelu. Ei pienintäkään kiinnostusta peliongelmaisia kohtaan”, tviittaa oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen.

Myös Helsingin vihreiden varapuheenjohtaja Milo Toivonen kritisoi.

”Nyt oli käsittämätön haastattelu ministeri Paaterolta. Veikkausta puolusteltiin ja ongelmia vähäteltiin aivan estoitta. Kansalaisaloitekin heitettiin bussin alle, että kansakaan ei halua raha-automaattirajoituksia. Tämäkö on sdp:n virallinen linja? Huh huh!” Toivonen tviittaa.

Ajatushautomo Libera tviittaa, että haastattelu oli kiusallista katsottavaa. Paatero viittasi haastattelussa historialliseen tapaan, kun häneltä kysyttiin Suomen poikkeuksellisuudesta rahapeliautomaattien suuren määrän suhteen.

”Vastuuministeri ei voi juosta ’historian’ taakse piiloon Veikkauksesta puhuttaessa. Hallitus puhuu eriarvoisuudesta ja vähäosaisuudesta, mutta tanssii rahapelimonopolin ongelmien ympärillä. Kiusallista katsottavaa. Koskee oppositiotakin”, Libera kommentoi.

Paatero puuttui Veikkauksen toimintaan vasta syyskuussa, kun yhtiön mainonnasta oli noussut kohu. Syyskuussa päätettiin muun muassa vähentää Veikkauksen peliautomaatteja ja poistaa poliitikot Veikkauksen hallituksesta.