Rakennusalan hanke matalapalkkaisen työkokeilumallin testaamiseksi on osoittautumassa fiaskoksi, kertoo Kauppalehti.

Työkokeilu, jossa alan ensikertalaisille maksettaisiin koejakson ajan kuuden euron tuntipalkkaa, on työntekijöiden Rakennusliiton sekä työnantajien Rakennusteollisuus RT:n yhteinen hanke. Tavoitteena on ollut helpottaa työllistymistä alalle ilman koulutusta tai kokemusta.

Kiinnostusta vaan ei ole – ei työnantajien eikä ilmeisesti myöskään työntekijöiden puolelta. Hanke käynnistyi viime viikon keskiviikkona, ja maanantaihin mennessä tiedossa oli vain yksi yritys, pääkaupunkiseutulainen maalausliike, joka on tehnyt kokeiluun tarvittavan raamisopimuksen.

– Tämä on häpeä. Vaikea meidän on puskea tätä läpi, mikäli yritykset eivät suostu. En tiedä, ottaisivatko edes ilmaiseksi, Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas sanoo Kauppalehdelle.

Hän suomii alan yritysten yhteiskuntavastuuta. Rakennusteollisuus RT:n mukaan tilanne on huono, mutta alan ”neljässä isossa yrityksessä on jotakin tähän liittyen vireillä”.

Yritysten mukaantulo ei välttämättä sekään asuttaisi. Ainoa kokeiluun lähtenyt yritys kertoo, että kiinnostuneita työkokeilijoita ei ole ilmaantunut.

– Kukaan ei ole vielä ottanut yhteyttä. Palkkaisin heti kun joku ottaisi yhteyttä, vantaalaisen IP Maalaamo&Målerin toimitusjohtaja Ilkka Heikkilä sanoo Kauppalehdelle.

Lähde: Kauppalehti

Lue myös:

Ensikertalaisen tuntipalkka 6 €/h – rakennustöihin uusi kokeilu

6 €/h -palkasta raivoaminen ihmetyttää – ”Minusta tämä ei ole työtä”

Laskelma: 6 €/h päihittää toimeentulotuella elämisen

Rakennusliitto kypsyi ”helvetilliseen mättämiseen”: 6 €/h on todellisuudessa 7,60 €/h