Taksialan mullistus kiristää pinnaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla, raportoi Kauppalehti.

Lentokentällä on nyt neljä taksitolppaa: ­Lähitaksi, Vantaan Taksi,Taksi Helsinki ja viimeisenä muut. Kolmen ensimmäisen kaistan päässä ovat hintatietotaulut. Ne kertovat muun muassa, mikä on kunkin taksin lähtöhinta ja millä kiinteällä hinnalla taksi ajaa lentoasemalta Helsingin keskustaan.

Maanantaina aamupäivällä taksitolpilla oli jonossa 18 autoa. Juuri reissusta palanneet Simo Klemettilä ja Petri Lonka päättivät valita Lähitaksin kaistan. Miehet kysyvät kuljettajalta, millä hinnalla tämä ajaisi noin kolmen kilometrin matkan.

Kuski kertoi hinnaksi 15 euroa. Kun miehet päättivät kokeilla kepillä jäätä ja ehdottivat hinnaksi kymmentä euroa, kuski suuttui ja toisti hinnan olevan 15 euroa. Kun miehet sanoivat suostuvansa maksamaan 15 euron hinnan, taksikuski oli jo niin ärtynyt, ettei enää ottanut miehiä kyytiin vaan käski heitä painumaan muualle.

– Onko tämä nyt sitä asiakaspalvelua? Lonka mietti vaihtaessaan taksipalvelun tarjoajaa.

Taksilain muutos on kiristänyt pinnaa laajemminkin niin asiakkaiden kuin taksiautoilijoiden keskuudessa. Asiakkaat ovat olleet hämmentyneitä muun muassa siitä, kuinka monta applikaatiota pitää puhelimeensa asentaa, että varmasti saa halutessaan taksin.

Hämmennystä on aiheuttanut myös hinta. Matkan hinnan kertovia taksamittareita kun ei takseissa enää tarvitse olla.

– Moni asiakas on kysynyt, voiko hintoja sopia etukäteen. Asiakkaille ainakin tämä alku on ollut aika epäselvää, sanoo Fixu Taxia ajava Riho Rätsep.

Lue laajempi reportaasi Kauppalehdestä.

LUE MYÖS: Mitä taksiuudistuksesta pitää tietää? Tarkista nämä 3 asiaa autoon astuessasi

Taksialan vapauttaminen – Viranomaiselle heti 682 taksihakemusta yhtenä sunnuntaina