Kokoomuksen entinen kansanedustaja ja ministeri Suvi Lindén pyörittää omaa konsulttiyritystään palkatta, kertoo Kauppalehti. Samaan aikaan hän nostaa kuukaudessa noin 5000 euroa kansanedustajan lakisääteistä sopeutumiseläkettä.

Sopeutumiseläkkeen suuruus vaihtelee sopeutumiseläkkeen saajan eduskuntauran pituuden, ministeriyden ja henkilön vuositulojen mukaan.

Lindén ilmoitti kesällä Iltalehden haastattelussa, että hänen pääsääntöinen tulonsa on sopeutumiseläke ja että hän käyttää aikansa startupien tukemiseen vapaaehtoistyönä. Kauppalehden mukaan hän kuitenkin myös johtaa omistamaansa konsulttialan yritystä, Pearlconia, jonka toimitusjohtaja ja hallituksen ainoa jäsen hän on.

Toimitusjohtaja ei saa palkkaa Pearlconista.

– Yritys on niin pienimuotoinen, ettei sillä ole varaa maksaa palkkaa ainakaan tässä vaiheessa, Lindén sanoo Kauppalehdelle.

Yrityksen viime vuoden tilinpäätöksen mukaan sen liikevaihto oli 53 000 euroa, missä oli kasvua 160 prosenttia verrattuna edelliseen tilikauteen. Myös tulos kasvoi alle 5000 eurosta noin 16 000 euroon.

Kauppalehti kysyy Lindéniltä, liittyykö hänen nauttimansa sopeutumiseläke siihen, ettei yritys maksa hänelle palkkaa.

– Ei liity. Yritykselläni on tiettyjä komissiopohjaisia hankkeita. Yrityksen liikevaihto ja tulos vaihtelevat vuosittain suuresti. Viime vuonna tulos oli hyvä, mutta tämä vuosi näyttää heikommalta.

KL:n mukaan konsulttiyritys ei myöskään maksanut tuloksestaan osinkoa. Yrityksellä oli kassavaroja miltei 13 000 euroa viime vuoden lopussa.

Kansanedustajien kohuttu sopeutumiseläke muuttui määräaikaiseksi sopeutumisrahaksi vuodesta 2011 alkaen. Lue lisää: Ennen 4000 €/kk – jatkossa 1750 €/kk

Lähde: Kauppalehti

LUE MYÖS:

Päivi Lipposen sopeutumiseläke puhuttaa: ”Eikö hävetä?”

Lehdet: Päivi Lipposella kaksikin työtä sopeutumiseläkkeen lisäksi – toimitusjohtajapalkka 1800 €/kk

Kansanedustajien jopa 1809,15 €/kk verovapaa etu uusiksi? – Hallitus vastasi Lohelan kutsuun