Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kertoo Kauppalehden haastattelussa omasta taloudestaan.

Halla-aho sanoo, ettei hänellä ole kokemusta rahasto- tai osakesijoittamisesta, mutta hän on sijoittanut ”jonkin verran” metalleihin kiinnittääkseen varansa ”johonkin, joka säilyttää pitkällä aikavälillä arvonsa”.

”Haluan pitää oman talouteni mahdollisimman yksinkertaisena ja karttaa velkaa ja abstraktioita, kuten pörssiosakkeisiin sijoittamista”, Halla-aho sanoo.

Vaikka Halla-aholla ei itsellään ole kokemusta osakesijoittamisesta suhtautuu hän perussuomalaisten puheenjohtajana suopeasti Suomessa vuonna 2020 käyttöön otettavaan osakesäästötiliin.

”Se antaa tavallisille ihmisille mahdollisuuden kartuttaa varallisuuttaan. Tällä hetkellä suuri osa säästöistä makaa talletustileillä, joissa rahan arvo katoaa”, Halla-aho toteaa.

Kauppalehdessä Halla-aho avaa myös perussuomalaisten talouspoliittisia linjoja. Ansiotuloverotuksen progressiota pitäisi Halla-ahon mukaan keventää keskituloisilla. Hän helpottaisi myös etenkin pieni- ja keskituloisten kukkaroa rasittavia energiaan, asumiseen ja liikkumiseen liittyviä tasaveroja. Perintöverosta voisi luopua Halla-ahon mielestä kokonaan pitkällä aikavälillä.