Puolustusvoimain komentajana tässä kuussa aloittanut Timo Kivinen selventää Kauppalehden haastattelussa uusien hävittäjien hankintaprosessia. Puolustusvoimain viimeinen sana jättihankinnasta on Kivisellä.

Hänen mukaansa pääesikunnan ylin johto ja puolustushaarojen komentajat miettivät kuitenkin asioita yhdessä.

”Puolustusvoimien lopullinen kanta määritetään viime kädessä minun toimestani, mutta tämä ei ole missään nimessä yhden miehen show, vaan yhdessä tekemistä”, Kivinen sanoo Kauppalehdelle.

Yleisesti arvioidaan, että sotilaiden kanta ratkaisee konetyypin valinnassa, vaikka tasavallan presidentillä ja maan hallituksella on sanansa sanottavana. Kivinen alleviivaa, että asiassa ei astuta poliitikkojen varpaille.

7–10 miljardin euron hävittäjäkauppa on Kivisen mukaan mittaluokaltaan samanlainen kuin Hornetien hankinta. Elinkaarikustannukset katetaan Hornetien tapaan tavallisesta puolustusbudjetista.

Kivinen joutui heti virkakautensa alussa kohun keskelle pääministeri Antti Rinteen (sd) erikoisen ”hännänheilutus”-ulostulon vuoksi. LUE LISÄÄ: Pääministeri Rinteen kohuttu ”hännänheilutus”-viesti olikin tarkoitettu koko virkakunnalle – Näin hän perustelee sanomisiaan Uudelle Suomelle

”Niin kuin pääministeri on sanonut, olemme keskustelleet, eikä minulla ole tähän yhtään mitään lisättävää”, Kivinen sanoo Kauppalehdelle.

LUE MYÖS: Pääministeri Rinne jatkoi virkamiesten arvostelua – Taustalla Erkki Tuomiojan kovat syytökset?

LUE SEURAAVAKSI: Antti Rinne paljastaa: ”Kokoomus pelasi itsensä ulos – PS oli haluton tekemään uudistavaa talouspolitiikkaa”

Antti Lindtman: ”Suomessa on yksi puolue, joka yrittää viimeiseen asti vaieta Brexitin seurauksista”

Keskon ay-aktiivi äimistyi: Jättivoittoa seurasi jätti-yt:t – ”Samaan aikaan pääjohtaja vaatii kikyn jatkamista”