Hesburgerin perustaja Heikki Salmela toivoo Sauli Niinistön kaltaista johtajaa myös Suomen sisäpolitiikan johtoon, kertoo Kauppalehti. Hänen mukaansa ohjaksiin tarvitaan pomo, joka uskaltaa puhua oikeista asioista.

Salmelan mukaan sellaisia on olemassa, mutta hän ei halua nimetä ketään. Politiikassa on hänen makuunsa ollut liian monta peluria omine ideologioineen.

–He pyrkivät kampittamaan toinen toisiaan. Meillä ei ole yhteistä visiota, miten asiat hoidetaan, Niinistön kampanjaa rahoittanut Salmela sanoo Kauppalehdelle.

–Löytäisimmepä myös sisäpolitiikkaan tällaisen huippukaverin, joka meillä on nyt ulkopolitiikan puolella, joka saisi kansan ymmärtämään todelliset ongelmamme.

Salmelan mukaan suomalaiset ovat ”maailman koulutetuin kansa”, mutta näytöt ovat heikot. Hänen mielestään markkinataloutta pitäisi edistää niin, että heikommista pidettäisiin huoli, mutta ei tukiaisilla. Hänen mukaansa ”Suomesta on tehty avuttomien yhteiskunta”, kun virkakunta on pyrkinyt tekemään kaikista holhottavia.

–Kun koko ajan haikaillaan, miksi meillä ei ole työpaikkoja, meidän pitää katsoa peiliin. Meidän pitäisi saada ihmiset innostumaan luomaan työpaikkoja. Yrittäjät eivät ole mikään tietty rotu, joka luo työpaikkoja vaan kaikkien ihmisten tehtävä on antaa töitä. Jos työn teettäminen on tehty epämiellyttäväksi, ei työpaikkoja synny – muutoin kuin kepulikonstein.

Kauppalehti kysyi laajemminkin, mitä Sauli Niinistön kampanjaa rahoittaneet talouselämän vaikuttajat toivovat murskavoittajan toiselta kaudelta. Niinistö keräsi kehut ja yksinkertaisimmillaan moni toivoi, että hän jatkaisi samaan malliin.

Niinistön kampanjan tukijalista vilisee arvovaltaisia liike-elämän vaikuttajia. Niinistön kampanjaa rahoittivat muun muassa SRV-yhtiöiden pääomistaja Ilpo Kokkila, Nokian entinen pääjohtaja Jorma Ollila, entinen Koneen ja Nokian johtaja Matti Alahuhta ja Supercellin perustajiin kuuluva Ilkka Paananen. Niinistön suurin yksittäinen tukija oli Yksityisyrittäjäin säätiö.

Lähde: Kauppalehti

Lue myös:

KL: He ovat Sauli Niinistön 100000€:n jättilahjoituksen takana

Tutkija moittii: 2 tärkeää teemaa jäi pimentoon – Huhtasaaren väärää EU-väitettä ei kunnolla oikaistu

Presidentti Niinistö: Vaalitulos ei kerro puoluepolitiikasta – eikä Naton kannatuksesta

SDP:lle ja keskustalle historian huonoin tulos presidentinvaalissa – ”Itsetutkiskelun paikka”

314 000 suomalaista lähti Ylen kanavalta – Näin suomalaiset reagoivat Niinistön jättipottiin

Puhutteleva kuva Sauli Niinistön suosiosta leviää somessa – Tutkija MTV:llä: ”Uskomaton tulos”