Saksassa ja Ranskassa lienee kaduilla erityisen hiljaista torstai-iltana. Ranska ja Saksa kohtaavat jalkapallon EM-välieräottelussa torstai-iltana Marseillessa. Vastakkain on turnauksen kaksi merkittävintä mestarisuosikkia.

Saksan ja Ranskan välisessä historiassa riittää surullisia tapauksia, mutta toisen maailmansodan jälkeen katkeruutta on ollut lähinnä jalkapallokentällä. Ranskan ainoa suuri voitto Saksasta on 1958 MM-kisojen pronssiottelusta. Silloin Ranska voitti 6-3 kisojen maalikuninkaan Just Fontainen tehtyä kolme maalia.

Erityisen karvaasti Ranskassa muistellaan 1982 EM-kisojen välieräottelua. Espanjan Sevillassa pelattua ottelua Ranska johti jatkoajalla 3-1, mutta saksalaiset voittivat rankkarikisan jälkeen.

Ikävän sivumaun jätti Länsi-Saksan maalivahti Harald Schumacher tultuaan nyrkit edellä Ranskan Patrick Battistonia vastaan pallosta edes välittämättä. Battiston joutui sairaalaan, mutta Schumacher sai jatkaa kentällä ja veti tilanteen jälkeen maalipotkun.

Schumacher sai Ranskasta useita tappouhkauksia. Ranskalaislehden järjestämässä äänestyksessä hänet rinnastettiin Adolf Hitleriin kaikkien aikojen vihatuimpana saksalaisena.

Ranskalla oli Meksikon Guadalajarassa 1986 mahdollisuus kostaa Schumacherille Ranskan ja Länsi-Saksan oltua MM-välierässä jälleen vastakkain, mutta takkiin tuli jälleen. Andreas Brehmen ja Rudi Völlerin maalit toivat saksalaisille finaalipaikan ja Schumacher torjui nollapelin.

Kesti 28 vuotta ennen kuin Ranska ja Saksa kohtasivat seuraavan kerran arvokisoissa. Rio de Janeirossa 2014 MM-kisojen puolivälieräottelussa Ranska ei vieläkään saanut revanssia. Mats Hummels maalasi saksalaiset 13. minuutilla johtoon ja Ranska hakkasi sen jälkeen päätään seinään. Hummelsin maali jäi ottelun ainoaksi.

Ranska on voittanut Euroopan mestaruuden 1984 ja 2000 sekä maailmanmestaruuden 1998, mutta saksalaisia Ranska ei ole onnistunut arvoturnauksessa kaatamaan miesmuistiin. Saksa on hallitseva maailmanmestari ja se pelaa arvoturnauksen välierissä kuudetta kertaa peräkkäin.

Mikäli Ranska voittaisi Saksan torstaina, olisi se yksi Ranskan futishistorian merkittävimmistä voitoista, jota muisteltaisiin maassa pitkään. 1982 katkera tappio olisi viimein kuitattu.

Harald Schumacher on väittänyt sitkeästi, ettei tyrmännyt Patrick Battistonia tahallaan. Elämäkerrassaan hän ilmoitti tavoitelleensa ainoastaan palloa ja muistutti, ettei tuomari viheltänyt tilanteesta rikettä. Battiston puolestaan ilmoitti antaneensa Schumacherille anteeksi.