Vaalirahakohun keskiössä ollut Arto Merisalo pohtii nyt itse politiikkaan ryhtymistä. Merisalo kertoo Uudelle Suomelle, että häntä on kosittu jo kolmelta eri taholta. Merisalo oli mukana Kehittyvien maakuntien Suomi -vaalirahoitusyhdistyksessä, joka tuki etenkin keskustan ja kokoomuksen ehdokkaita vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.

- Kenellekään en ole vastannut ”en” ja kenellekään en ole vastannut ”kyllä”. Se [ehdolle lähteminen] riippuu tietenkin näistä syyteasioista, Merisalo toteaa viitaten Nova Kiinteistökehityksen poliisitutkintaan.

Poliisi epäilee Nova-liikemiestä ja kuutta muuta törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Nova Kiinteistökehitystä koskeva poliisitutkinta valmistui eilen. Tutkinta etenee syyttäjälle heti, kun epäillyt ovat antaneet loppulausuntonsa. Merisalo sanookin, että politiikkaan lähtemistä hän harkitsee vasta syksymmällä.

Merisalon mukaan myös muita Kehittyvien Maakuntien Suomi -vaalirahoittajia on kysytty mukaan vaaleihin ja heillä on Merisalon mukaan kiinnostusta lähteä politiikkaan. Hän ei tiedä, ovatko muut rahoittajat tehneet jo omia ratkaisujaan.

- Näin median iloksi, niin ainakin osan porukasta pitäisi tietenkin lähteä mukaan, Merisalo nauraa.

- Meidän porukassa yksi ja toinenkin miettii, kun tämä vaalirahoitus on ollut kauhean kummallista ja aiheuttanut näin kovia aaltoja ja huomiota, niin ollaan sitten kaveripiirissä puhuttu, että onko ainoa keino sitten itse lähteä ehdolle. Kyllä sitä kaikki vakavasti miettii.

Merisalo uskoo, että puolueet ovat kiinnostuneita KMS-miehistä, sillä he ovat ”vahvoja maakunnan miehiä yrittäjyyden asialla”.

Myös paluusta vaalirahoittajaksi KMS-kaverit ovat keskustelleet – tosin huumorimielellä.

- Ollaan pohdittu, että pitäisikö puhaltaa KMS henkiin ja kerätä sinne uusi potti ja näin päin pois. Ainakin pieni pilke silmäkulmassa ollaan siitä puhuttu, Merisalo paljastaa.