Euroopan parlamentti hyväksyi uuden komission äänin 461 puolesta ja 157 vastaan. Tyhjää äänesti 89 meppiä.

Ursula von der Leyenin komissio sai puolelleen parlamentin kolme suurinta ryhmää. Vihreät äänestivät tyhjää, minkä he ilmoittivat etukäteen, mutta tässä äänestyksessä se ei vähentänyt ääniä, koska vain puolesta ja vastaan -äänet laskettiin.

Komissiota vastaan äänestettiin vasemmistossa ja äärioikealla.

Von der Leyenin komissio sai suuremman tuen kuin aikoinaan Jean-Claude Junckerin komissio vuonna 2014. Tuolloin komissio sai 423 ääntä puolesta (699 annetusta äänestä).

Komissio voi nyt aloittaa työnsä joulukuun alussa, kuukausi alkuperäistä aikataulua myöhemmin. Komission aloitus myöhästyi, koska europarlamentaarikot eivät kelpuuttaneet kolmea komissaariehdokasta ja uusien valinta ja kuuleminen vei aikaa.

Suomalaismepeistä komission puolesta äänestivät Heidi Hautala, Eero Heinäluoma, Elsi Katainen, Miapetra Kumpula-Natri, Ville Niinistö, Mauri Pekkarinen, Sirpa Pietikäinen, Petri Sarvamaa, Nils Torvalds ja Henna Virkkunen.

Vastaan äänestivät Silvia Modig ja Laura Huhtasaari. Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen ei ollut paikalla äänestämässä.

Äänestystulos tarkoittaa myös sitä, että Jutta Urpilaisesta (sd) tulee Suomen ensimmäinen naiskomissaari.

”Onnea Jutta Urpilainen, Suomen ensimmäinen naiskomissaari!” kirjoittaa SDP Facebookissa.

Urpilainen saa uudessa komissiossa kansainvälisten kumppanuuksien salkun, johon kuuluvat muun muassa EU:n Afrikka-strategia sekä maahanmuuton ja pakolaispolitiikan kysymyksiä.

LUE LISÄÄ:

LUE SEURAAVAKSI: