Kohuttu kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatka hakee kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi. Asiasta kertoo puolueen pää-äänenkannattaja KD-lehti.

Jyväskylän yliopiston professori on saanut arvostelua kannanotoistaan seksuaalivähemmistöihin ja sukupuolen määrittelyyn liittyen. Puolimatka on muun muassa vihjannut verkkokirjoituksessaan, että homoseksuaalien avioliitto-oikeuden ajaminen loisi pohjaa ”kampanjalle pedofiilien seksuaalioikeuksien puolustamiseksi”. Jyväskylän yliopisto irtisanoutui tekstistä.

Puolimatkan henkilö on johtanut muun muassa vaatimuksiin, että Jyväskylän yliopisto ei saisi käyttää Pride-tunnusta viestinnässään.

Puolimatka sanoo KD-lehdelle haluavansa ”terävöittää Kristillisdemokraattien politiikkaa erityisesti sellaisten kysymysten osalta, jotka koskevat lapsen perustavia ihmisoikeuksia: oikeutta elämään, oikeutta isään ja äitiin, ja oikeutta kasvurauhaan sukupuoli-identiteettinsä ja seksuaalisuutensa osalta”.

KD-lehden mukaan Puolimatka kritisoi Rinteen hallitusta muun muassa aikeista murentaa yhteiskunnan perustaa translakiehdotuksella. Hänen mukaansa translaki ”tekisi sukupuolesta yksilön itsemäärittelyyn perustuvan sen sijaan, että sukupuoli määrittyisi objektiivisten biologisten tuntomerkkien pohjalta, kuten tähän asti”.

Hallitusneuvotteluissa oli esillä translain uudistusmalli, jossa henkilön juridinen sukupuoli pohjautuisi henkilön omaan ilmoitukseen.

KD valitsee varapuheenjohtajansa Oulun puoluekokouksessa elokuun lopulla. Puolimatka sai eurovaaleissa yli 9000 ääntä.

LUE MYÖS:

Professoriliitosta arvostellaan kohukirjoitusta Kotimaalle: Puolimatkan pedofiliapohdinta perustui vanhentuneisiin lähteisiin

Päivi Räsänen pöyristyi homofobiakohusta: ”Professori käsitteli täysin asiallisesti pedofilian normalisointiprosessia”