Kokoomuksen eduskuntaryhmä on valinnut omat edustajansa valiokuntiin sekä omien valiokuntiensa puheenjohtajat.

Valiokuntien puheenjohtajuudet jaettiin puolueiden kesken huhtikuun lopulla. Tehtäväjaossa kokoomus nappasi sivistysvaliokunnan lisäksi puolustus- ja talousvaliokuntien puheenjohtajuudet. Varsinaiset henkilövalinnat on perinteisesti tehty kuitenkin vasta hallituksen muodostamisen jälkeen. Oppositiopuolueille valiokuntien puheenjohtajuudet ovat merkittäviä vaikuttamispaikkoja eduskunnassa.

LUE MYÖS: Näin valiokuntien puheenjohtajien nuijat jaettiin – Suuri valiokunta vihreille

Kokoomus päätti jakaa talousvaliokunnan puheenjohtajakauden poikkeuksellisesti kahtia niin, että ensimmäiset kaksi vuotta tehtävässä toimii Juhana Vartiainen ja seuraavat kaksi vuotta Sanni Grahn-Laasonen.

Entinen sisäministeri ja eduskunnan entinen puhemies Paula Risikko (kok) nousee sivistysvaliokunnan puheenjohtajaksi. Kokoomuksen eduskuntaryhmä päätti valiokuntien puheenjohtajapaikoista torstaina.

Jo 40 vuotta kansanedustajana toiminut Ilkka Kanerva valittiin puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi. Kanerva toimi tehtävässä myös viime vaalikaudella. Tehtävää tavoitteli Ilta-Sanomien tietojen mukaan myös Elina Lepomäki, jolle tarjottiin paikkaa talousvaliokunnan johdosta.

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajaksi valittiin Antti Häkkänen, hallintovaliokunnan varapuheenjohtajaksi Mari-Leena Talvitie, ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtajaksi Mia Laiho.