Kokoomuksen nouseva tähti, eduskuntavaalien ääniharava Antti Häkkänen ei aio pyrkiä kokoomuksen puheenjohtajaksi vuoden 2020 puoluekokouksessa. Hän kertoo asiasta MustRead-lehden haastattelussa.

Toimitusministeristössä oikeusministerinä toimiva Häkkänen palaa rivikansanedustajan rooliin kokoomuksen todennäköisesti ollessa oppositiossa seuraavan vaalikauden.

”Ei minulla ole tällä hetkellä mitään sellaisia suunnitelmia”, Häkkänen vastaa MustReadin kysymykseen Orpon haastamisesta.

Häkkäsellä on alle vuoden ikäinen tytär, ja hän aikoo ”käyttää aikaa perheasioille”. Hän vakuuttaa myös lojaaliutta Orpolle, jonka johdolla kokoomus voitti eurovaalit ja pärjäsi myös eduskuntavaaleissa.

”Aina jos puolue on menestynyt vaaleissa ja saanut hyvän tuloksen, kärkipaikan, ja emme ole käytännössä muuttamassa Suomea äänestäjien tahtomaan suuntaan, tottakai se harmittaa”, Häkkänen sanoo.

Häkkäsen eduskuntavaaleissa saama 20 231 ääntä oli eniten kokoomuksessa ja kolmanneksi eniten koko Suomessa. Häntä on jo pitkään pidetty kokoomuksen nousevana tähtenä, mutta viimeistään näissä vaaleissa hän nousi lopulliseen politiikan tähtiluokkaan. Lue myös: Vaalien ääniharavat: Kokoomuksen nuori tähti rytinällä ohi Orpon

Häkkänen nousi kevättalvella Orpon ohi myös Alma Median poliitikkopörssissä, joka mittaa henkilökohtaista suosiota.

LUE LISÄÄ:

Poliitikkopörssi: Petteri Orpolle tyly tulos – Nuori ministeri heittämällä ohi

Kokoomuksella kolme rakettimaista nousijaa ohi Petteri Orpon – Savolainen dekkaristi nousi top 10 -listalle