Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru pitää jo käytännössä varmana, että poliisien määrä kasvaa tulevalla hallituskaudella – riippumatta siitä, mitkä puolueet hallituksessa ovat.

Hallitusneuvotteluihin osallistuvat sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp. Tällä tietoa kokoomus on menossa oppositioon.

LUE MYÖS: Poliisin ay-johtaja: Shokkivaikutus näkyy nyt – Tuplamunauksen takia 100 000 hälytystehtävää jää joka vuosi ajamatta

Kiuru nostaa blogissaan esiin sen, että jokainen puolue nosti esiin poliisin resurssit vastauksissaan hallitustunnustelija Antti Rinteelle (sd).

”Vastausten perusteella voi pitää varmana, että poliisien määrään ja resursseihin tulee hallitusohjelmassa vahva kirjaus”, Kiuru kirjoittaa.

Hän toteaa, että hallitusneuvotteluissa olevista puolueista keskusta totesi, että ”poliisien määrä on nostettava 7850 henkilötyövuoteen vuoteen 2023 mennessä.” Vihreät mainitsi saman tavoiteluvun kuitenkaan tarkentamatta vuotta.

”Vasemmistoliiton mukaan ’luotettava ja riittävästi resursoitu poliisi on turvallisen yhteiskunnan perusedellytys’. Heidän mielestään poliisien määrä on palautettava vuosikymmenen takaiselle tasolle ja läsnäoloa verkossa on vahvistettava. Rkp:n mukaan Suomi tarvitsee enemmän poliiseja, jotta kaikki tehtävät tulevat hoidetuksi. Määrärahoissa he korostavat erityisesti rikostutkijoiden riittävää määrää”, Kiuru kirjoittaa.

LUE MYÖS: SAK iski miljardin esityksen pöytään Säätytalolla – Tämä lista sai kokoomuksen suunniltaan

Kiuru tulkitsee myös sdp:n vastausta niin, että henkilömäärään on puolueen mielestä saatava lisäys.

”Sdp korostaa, että turvallisuutta ja järjestystä ylläpitävillä viranomaisilla pitää olla riittävät resurssit ja työvälineet tehtäviensä hoitamiseen. Sdp:n mukaan ’Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen sekä oikeuslaitoksen resurssit on turvattava’”, Kiuru toteaa.

Kiuru huomauttaa, että myös kokoomus, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit ovat lisäysten kannalla.

LUE MYÖS: Poliisikansanedustaja rikosten tutkimatta jättämisestä: ”Surullista kyllä tilanne on tällainen koko maassa”