Kunta- ja omistajaohjausministerin paikalta eronnut Sirpa Paatero (sd) on tekemässä pikaisen paluun hallitukseen, kun sdp ehdottaa häntä kuntaministerin paikalle. LUE LISÄÄ:

Asia herättää ihmetystä yleisössä ja ainakin oppositiopuolue kokoomuksessa.

”Paatero erosi puhuttuaan muunneltua totuutta eduskunnalle. Miten voi olla mahdollista, että hän palaa ministeriksi viikkoa myöhemmin? Viimeiset viikot ovat olleet melkoista vuoristorataa politiikassa, eikä tämä todella vahvista ihmisten luottamusta demokratiaamme kohtaan”, kokoomuksen kansanedustaja Matias Marttinen kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

Myös puolueen toinen kansanedustaja Mia Laiho ihmettelee sdp:n luottamusta Paateroon sekä Antti Rinteeseen, jota sdp ehdottaa eduskunnan varapuhemieheksi. Rinne erosi pian Paateron jälkeen pääministerin pestistä, koska hallituskumppani keskusta menetti luottamuksensa häneen. Keskusta on kuitenkin viestinyt, että sdp:n ministerivalinnat ovat kumppanin oma asia.

”Suomen poliittinen järjestelmä saa sdp:n ministeri-ja varapuhemies-valintojen suhteen aikamoisen kolauksen. Valinnoilla viestitetään, ettei tarvitse pysyä totuudessa, ja avoimuus päätöksenteossa on sanahelinää”, Laiho kirjoittaa.

Kansanedustajien kannanotoista kertoi ensin kokoomuksen Verkkouutiset.

Uudeksi pääministeriksi nouseva sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin on perustellut Paateron paluuta sillä, että tämä ”ei ole missään vaiheessa menettänyt eduskuntaryhmän tai puolueen luottamusta”.

Pitkäaikainen demarivaikuttaja, ex-ministeri Lauri Ihalainen puolestaan sanoo MTV:lle, että ”Paaterolle tämä on tietynlainen kunnianpalautus siitä, että hän kompastui omistajaohjaukseen syystä ja osin syyttäkin”.

LUE MYÖS: