Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa tyrmää mopo- ja veneverot, joiden perumista pohditaan parhaillaan hallituksessa. Sarkomaa sanoo tiedotteessa pitävänsä hallituspuolueiden ryhmän puheenjohtajien tuoreita luopumispohdintoja viisaina ja järjen voittona.

Molempien verojen tuottoarviot ovat Sarkomaan mukaan höttöpohjalla.

– Verojen ongelmallisuutta lisäävät niiden vaikutukset työllisyyteen ja alan elinkeinoihin, mikä voisi merkitä kokonaisuutena valtion verotuottojen pienentymistä. Toivon, että niin sanotut vene-ja moottoripyöräveroesitykset saadaan pian pois päiväjärjestyksestä ja voimme keskittyä olennaiseen eli työllisyyden edistämistoimiin, Sarkomaa summaa tiedotteessa.

Sarkomaa ihmettelee puheita siitä, että venevero olisi ongelmattomampi kuin moottoripyörävero. Sarkomaa painottaa veneveron valuvikoja sekä vaikutuksia pelastus- ja vapaaehtoistoimintaan. Sarkomaa huomauttaa, että veneveroesitys koskee myös pelastustoimintaan ja öljyntorjuntaan käytettäviä veneitä, eikä pelastustoiminnan hankaloittaminen tai supistaminen uudella verolla ole järkevää.

– Kun venevero on selvästi haitallinen, niin on siitä luopuminen ihan kaikkien suomalaisten etu.

Sarkomaa muistuttaa myös vapaaehtoistoiminnasta, johon veneilyn koulutus Suomessa pääosin pohjautuu.

– Vapaaehtoistoimintaa pitäisi jo hallitusohjelmankin mukaan edistää, ei kurittaa, Sarkomaa huomauttaa.

Lue myös: Valtiota uhkaa jopa 85 milj. €:n tappio - KL: Käynnissä veneiden ja moottoripyörien joukkopako rekistereistä

Hjallis Harkimo avautuu veneverosta: ”Mitä järkeä - ei mitään!”

”175 000 €, ei veroa” – Soinin hehkuttamaa veneveroa syytetään mielivaltaiseksi