Talouseliitin salamyhkäisenä pidetyn Bilderberg kokouksen osallistujalistalla on 131 huippuvaikuttajaa 23 maasta. Suomesta kutsulistalla on kolme henkilöä, Kauppalehti kertoo.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki osallistuu torstaina alkavaan Bilderberg-ryhmän vuotuiseen konferenssiin Italian Torinoon. Asiasta kertoi ensimmäisenä Verkkouutiset.

Bilderbergin verkkosivuilla julkistetun osallistujalistan mukaan ryhmän kokoukseen on tänä vuonna kutsuttu myös kaksi muuta suomalaista: Hissiyhtiö Koneen hallituksen puheenjohtaja ja Suomen rikkain henkilö Antti Herlin sekä Björn Wahlroos, joka johtaa Sammon, Nordean ja UPM:n hallituksia. He ovat olleet osallistujien joukossa aiemminkin.

Noin 131 osallistujan joukossa on myös runsaasti Euroopan poliittista eliittiä, kuten Belgian, Serbian, Viron ja Alankomaiden pääministerit sekä Espanjan ja Turkin varapääministerit.

7.-10. kesäkuuta Torinossa pidettävän kokouksen asialistalla olevat teemoja ovat muun muassa populismi Euroopassa, eriarvoisuus, työn tulevaisuus, tekoäly, USA:n maailman johtajuus, Venäjä, Saudi-Arabia ja Iran, vapaakauppa sekä "totuudenjälkeinen" maailma.

Bilderberg-ryhmä on perustettu vuonna 1954. Kokoukset ovat suljettuja ulkopuolisilta.