Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru on Uuden Suomen 200 kansanedustajaa -sarjan haastattelussa huolissaan Suomen velkatilanteesta koronakriisin seurauksena.

Videohaastattelussa Kiuru paljastaa tärkeimmän lakihankkeensa, joka liittyy yhteiskunnalliseen ilmapiiriin. Hän myös kertoo, ketkä poliitikot ovat tehneet vaikutuksen (juttu jatkuu videon jälkeen):

Kiuru antaa haastattelussa myös arvionsa pääministeri Sanna Marinista (sd), joka on useampaankin otteeseen arvostellut kokoomusta kovin sanoin.

Hiljattain Marin syytti kokoomuksen puheenjohtajaa Petteri Orpoa valheellisista väittämistä. Sitä ennen Marin osoitti suorat sanansa kokoomukselle al-Holin leiriä koskevassa välikysymyskeskustelussa eduskunnassa.

”Muistan kyllä sen istunnon tarkkaan, kun hän [Marin] käänsi rintamasuunnan meihin päin ja sanoi, eikö teitä hävetä. Ei se ollut minulle yllätys. Hän on vahvatahtoinen ja uskaltaa sanoa ja sanoo sen, mitä ajattelee. Kaiken sen sanomisen julki tuominen tuossa asemassa ei välttämättä ole poliittista viisautta pidemmän päälle. Pitäisi yhdistää enemmän kuin hajottaa. Siinä varmaan Siperia opettaa vielä sillä lailla, että täytyy olla vähän tarkempi. Ensi vaalikaudella voi olla tilanne toinen ja pitäisi olla meidän kanssamme yhteistyössä lähemmin. Sekin voi olla mahdollista”, Kiuru sanoo.

”Ei minulla ole hänestä pahaa sanottavaa, hän on nuori ja lahjakas ihminen. Nuoruuteen liittyy myös tietty ehdottomuus. Ikä ehkä auttaa sitä ehdottomuutta pikkaisen loiventamaan”, Kiuru lisää.

Mitä Kiuru sanoo ajatuksesta, että kokoomus tekisi hallitusyhteistyötä Marinin johtaman sdp:n tai perussuomalaisten kanssa? Se selviää 200 kansanedustajaa -haastattelusta: