Kokoomus on tehnyt valintoja Helsingin johtopaikoille. Pormestariksi nouseva Jan Vapaavuori kertoo Twitterissä, että apulaispormestariehdokkaaksi on valittu Pia Pakarinen ja valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Risto Rautava. Vihreiden valinnoissa nähtiin yllätyksiä.

Kokoomuksessa ei yllätysvalintoja tapahtunut. Rautava on toiminut samassa tehtävässä aiemminkin ja Helsingin Sanomien mukaan Pakarisen valintaa oli aiemmin spekuloitu kokoomusryhmän sisällä. Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Pakarinen iloitsi päätöksestä Facebookissa.

–Ihanan työni ja rakkaan tiimini jättämiseen Kauppakamarissa tarvitaan tosi paljon: maailman hienoimman kaupungin tärkeimmän aarteen eli kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestarius, johon olen nyt ehdokkaana. Kiitokset kokoomuksen valtuustoryhmälle luottamuksesta, hän kirjoitti päivityksessään.

Lisäksi kokoomus valitsi kaupunginhallitusryhmäänsä Jaana Pelkosen, Wille Rydmanin ja Terhi Koulumiehen.

Myös vihreät päättivät valinnoistaan tänään. Yllättäen sosaali- ja terveystoimea johtavaksi apulaispormestariksi valittiin ehdokasjoukon tuntemattomampiin kuulunut Sanna Vesikansa, joka päihitti sellaisia vihreitä kuin Otso Kivekäs, Elina Moisio ja Mari Holopainen.

–Vihreä valtuustoryhmä valitsi minut juuri Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavaksi apulaispormestariksi - suuret kiitokset luottamuksesta! Helsingillä on kriittiset vuodet edessä, innolla työssä mukana. Kiitos kannustuksesta! Vesikansa kirjoitti Facebookissa valintansa jälkeen.

Kaupunkiympäristöstä vastaavaksi apulaispormestariksi valittiin odotetusti vihreiden pormestariehdokkaana ollut Anni Sinnemäki. Valtuuston puheenjohtajana valittiin jatkamaan Tuuli Kousa, joka niin ikään kertoi valinnastaan Facebookissa.