Helsingin kuntapolitiikan kokoomuslaiset kärkihahmot joutuvat jännittämään kohtaloaan kuntavaalien tarkastuslaskennassa. Ennen tarkastuslaskentaa näyttää siltä, että kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kokoomuksen eduskuntaryhmän pääsihteeri Laura Rissanen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki ovat jäämässä varasijoille.

Tällä hetkellä kokoomuksen viimeisen valtuustopaikan on saamassa yrittäjä Tapio Klemetti 620 äänellä. Saman äänimäärän sai oikeustieteen ylioppilas Dani Niskanen, joka on tällä hetkellä kokoomuksen ensimmäisellä varasijalla.

Laura Rissasen äänimäärä on 619 ja Tatu Rauhamäen 594.

Tarkastuslaskenta aloitetaan tänään maanantaina. Keskusvaalilautakunnat vahvistavat vaalituloksen tämän viikon keskiviikkona kello 18. Mikäli saman äänimäärän viimeisen läpimenijän kanssa on saanut yksi tai useampi ehdokas, valtuustopaikka ratkaistaan arvalla.

Kokoomuslaisia hermostuttavan tilanteen taustalla on pormestariehdokas Jan Vapaavuoren saama äänivyöry. Vapaavuori on Helsingin kiistaton äänikuningas 29 547 äänellään. Vapaavuoren jättitulos tarkoittaa sitä, että äänikynnys muille ehdokkaille laskee merkittävästi.

Kokoomuksella on 25 paikkaa Helsingin uudessa valtuustossa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että valtuustoon nousee 13 uutta nimeä.

Lue myös:

Vapaavuoren jättitulos aiheutti hermoilua kokoomuksessa: ”Tilanne on superjännä”

Jan Vapaavuori 29 000 ääntä – Tässä Suomen ääniharavat