Oppositiopuolue kokoomuksen eduskuntaryhmä ja puoluehallitus ovat käyneet läpi EU:n elvytyspakettia. Puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan on EU:n kannalta hyvä, että sopu syntyi, mutta paketin sisältö herättää kriittisiä kysymyksiä.

”Onko paketti Suomen kannalta oikeudenmukainen tapa päästä eteenpäin koronakriisistä? Luoko paketti enemmän ongelmia kuin ratkaisee niitä EU:ssa? Lisääntyvä velka huolettaa, samoin jäsenmaiden kannustimet uudistua ja harjoittaa kestävää talouspolitiikkaa”, hän kommentoi Twitterissä.

Kokoomus ei ole ottanut kantaa EU-paketin mahdollisiin perustuslakipuutteisiin, jotka perussuomalaiset toi esiin aikaisemmin viikolla.

”Perustuslainmukaisuuden arviointi niin pääministerin toimien kuin suuren valiokunnan linjausten osalta on perustuslakivaliokunnan asia. Kyseessä vakava kysymys, joka syytä selvittää huolella. Perustuslain tulkintaa ei Suomessa pidä myöskään puoluepolitisoida, joten emme lähde ohjeistamaan perustuslakivaliokuntaa”, Orpo vastasi, kun Uusi Suomi kysyi häneltä torstaina kommenttia perussuomalaisten esiin nostamaan kysymykseen Marinin toimista ja neuvottelumandaatista.

Lisää aiheesta: