Kokoomuksen entinen hallituskumppani keskusta ryöpyttää kokoomusta nyt monella äänellä. Keskustan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen jatkaa kritiikkiä, jonka perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) eilen aloitti. LUE LISÄÄ: Annika Saarikko: ”Petteri Orpo esitteli Vapaavuoren soten”

”Kokoomuksessa on viime vuodet ollut menossa linja- ja valtataistelu. Se on kilpistynyt puheenjohtaja Petteri Orpon ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren välille ja läikkynyt toistuvasti myös julkisuuteen jokaisen suomalaisen nähtäville. Kokoomuksen esittelemä ’sote-malli’ osoittaa, että vapaavuorelaiset – ’oikeiston oikeisto’ - ovat päässeet puolueessa toden teolla niskan päälle”, Heikkinen höykyttää.

LUE MYÖS: Petteri Orpo tekee nyt selvän eron valinnanvapauteen ja maakuntiin – ”Emme ole luomassa sellaista mallia”

”Vapaavuoren saavuttaman hegemonia kokoomuksessa ei liity kuitenkaan pelkästään sote-uudistukseen. Jo pidemmän aikaa on ollut nähtävissä, että Helsingin kaupungintalolta yritetään tehdä vallankumousta koko yhteiskuntapolitiikkaan. Vapaavuoren tavoitehan on, että Suomea kehitetään suurkaupunkivetoisesti kautta linjan – palveluista työpaikkoihin, koulutukseen ja liikenteeseen”, Heikkinen jatkaa.

Kaupunkikeskeinen ajattelu onkin keskustalle suuri mörkö. Keskustan pitkän linjan kanta on, että koko Suomi on pidettävä asutettuna. Keskusta ajaa edelleen myös maakuntamalliaan, joka oli yksi elementti Sipilän hallituksen kaatuneessa sote-uudistuksessa.

Kokoomus puolestaan kritisoi nyt Sipilän hallituksen kaaduttua keskustan maakunta-ajattelua.

”Viimeisinkin sote-uudistuksen yritys kaatui viime kädessä siihen, että keskustalle rakas maakuntahallinto ja sen tarpeeton paisuttaminen ei mahtunut perustuslain raameihin”, syyttää kokoomuksen varapuheenjohtaja, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen tiedotteessaan.

Keskusta ja sdp ovat lähentyneet toisiaan varsinkin sote-kannoissa Sipilän hallituksen kaatumisen jälkeen. Puolueiden sote-mallitkin ovat hyvin samankaltaiset. LUE LISÄÄ: Keskusta julkaisi uuden sote-mallinsa – Se muistuttaa kovasti sdp:n mallia