Hallituspuolue kokoomuksen eduskuntaryhmän mielestä alkoholilain uudistuksessa on parantamisen varaa. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sinuhe Wallinheimon mielestä ”aikansa eläneitä säädöksiä ja pikkutarkkoja normeja” erityisesti ravintola-alalla on kevennettävä.

–Esimerkiksi anniskelun jatkoaikaluvista luopuminen, anniskeluhenkilökunnan osaamisvaatimusten yksinkertaistaminen ja pikkutarkkojen annosmäärä- ja kokorajoitusten poistuminen ovat tervetulleita parannuksia, Wallinheimo toteaa medalle lähetetyssä tiedotteessa.

Wallinheimo luettelee kuusi kohtaa, joissa pitäisi tapahtua merkittävää edistystä.

1. Vähittäiskaupassa myytävien juomien vahvuusrajaa on nostettava nykyisestä 4,7 prosentista merkittävästi, jotta esimerkiksi pienpanimotuotteiden jakelu helpottuisi ja kotimaan kauppa voisi paremmin kilpailla matkustajatuontia vastaan. Myös viineistä voitava keskustella.

2. Ravintoloille annettava oikeus vähintään päivittäistavarakauppavahvuisten juomien ulosmyyntiin.

3. Kotimaisille valmistajille annettava oikeus kertoa omista tuotteistaan vapaasti nettisivuillaan ja harjoittaa verkkokauppaa vientimarkkinoilla.

4. Päivittäistavarakaupassa myytävien juomien valmistustaparajoitus poistettava.

5. Anniskeluluvista tehtävä toiminnanharjoittajakohtaisia siten, että anniskeluluvan saanut yritys voi pelkällä ilmoituksella perustaa tilapäisen anniskelupaikan esimerkiksi ulkoilmatapahtumaan.

6. Myyntiaikoja laajennettava kaupoissa.