Eduskunnan jättänyt kokoomuksen konkari Pertti Salolainen arvioi, ettei kokoomuksen pidä lähteä sdp:n kanssa hallitukseen, jos vaatimuksena on vasemmistoliiton mukaan otto.

”Tiedän vanhastaan, että tämä on sdp:lle erittäin paha paikka. He pelkäävät, että jos vasemmistoliitto jää oppositioon, se puukottaa heitä selkään. Hallitukseen, jossa ovat sdp:n lisäksi vasemmistoliitto ja vihreät, kokoomuksen ei tulisi kuitenkaan lähteä”, hän kommentoi Verkkouutisille.

Salolainen jatkaa asian pohtimista Twitterissä korostamalla, ettei hänellä ole mitään vasemmistoliiton hallituskelpoisuutta vastaan.

”Vihervasemmisto olisi yksinkertaisesti liian monilukuinen kokoomuksen suhteen. Sinänsä minulla ei ole mitään vasemmistoliiton hallituskelpoisuutta vastaan.”

Salolainen uskoo, että sdp ja kokoomus mahtuvat kuitenkin samaan hallitukseen. Hän arvioi, että vihreiden lisäksi mukaan tarvittaisiin rkp ja ehkä kristillisdemokraatit.

Samanlaista hallituspohjaa ovat ennakoineet ekonomistit. Lue lisää: Talouden asiantuntijat: ”Todennäköisimmällä hallituskokoonpanolla vaikea puuttua Suomen ongelmiin”

Salolainen ottaisi myös perussuomalaiset mukaan hallitusneuvotteluihin.

”Kaikkien tulee voida osallistua neuvottelujen alun keräilyajoon. Jotkut pysyvät ja jotkut putoavat”, hän tviittaa.

Verkkouutisille Salolainen arvioi lisäksi, että perussuomalaiset kasvattaisivat kannatustaan oppositiossa.

”Jos haluamme estää, ettei perussuomalaiset ole ensi vaalien jälkeen suurin puolue, heidät pitäisi ottaa hallitukseen.”

Hallitustunnustelija nimetään ensi viikon perjantaina. Todennäköisesti valinta on sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne. Rinne kertoi torstaina pitävänsä tavoitteena, että hallituspohja olisi selvillä jo perjantaina 3. toukokuuta.

Lue lisää:

Antti Rinne: Suomen uusi hallitus selvillä 27. toukokuuta – Näin hän aikoo sen kasata

Vaalikonevastaukset paljastavat: Sdp:n ja kokoomuksen yhteinen sävel voisi löytyä perhevapaista

Suomi palaamassa kolmen A:n kerhoon? ”Seuraava hallitus tarvitsee hitusen onnea, mutta ennen kaikkea päättäväisyyttä”