Kansanedustaja Harri Jaskari (kok.) pyytää Facebookissa ihmisiä vetoamaan perussuomalaisiin, jotta veneveroaloitteesta luovuttaisiin.

Hallituksen esitys veneverosta lähti lausuntokierrokselle tällä viikolla. Esityksen mukaan veroa maksettaisiin 100 euroa veneistä, joiden moottoriteho on vähintään 38 kilowattia eli noin 52 hevosvoimaa. Veronalaisia olisivat myös moottori- ja purjeveneet, joiden rungon pituus on vähintään yhdeksän metriä.

–Toivon, että lausuntojen aikana löytyy joku järki poliittiseen päätöksentekoon. Myös VM:n virkamiehet sanovat, että hanke on vähän vaikea. Please vaikuttakaa kaikki perussuomalaisiin siten, että antaisivat nyt jo asian olla! Kyllä niitä kateusveroja peritään jo ihan riittävästi vaikkapa maailman progressiivisimman palkkaveron kautta, Jaskari kirjoittaa Facebookissa.

Valtiovarainministeriön hallitusneuvos Merja Sandell arvioi perjantaina Helsingin Sanomille, että ongelmallisia ovat muun muassa verotuksen rajaukset, se, ettei vero koske kaikkia, ja verotuksen valvonta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on perustellut veneveroa muun muassa siten, että ”herrojen huvikuunarit ja juppiskootterit” pannaan verolle.

Veneyhtiö Otto Brandtin johtaja Stefanie Brandt-Tallqvist kertoi marraskuussa olevansa erittäin huolissaan suunnitteilla olevasta verosta.

–On selvää, että tällainen alan murha ei ole muuta kun kateutta ja populistista politiikkaa, ja todella lyhytkatseista sellaista. Meidän ala on kaikkea muuta kuin juppiskoottereita ja huvikuunareita, hän kommentoi.

Lue lisää: Maineikkaan veneyhtiön johtaja kypsyi Timo Soiniin: ”Mistä kauna oikein kumpuaa? Onko teiltä riistetty mahdollisuus ajaa mopolla pienenä?”

Myös oppositiopuolue kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman on arvostellut veneveroesitystä.

–Ei tule luoda veroja, jotka pohjautuvat kateudelle tai edistävät sitä, Östman kirjoitti Puheenvuoron blogissaan syyskuussa.

Lue lisää Puheenvuorosta: Venevero meren pohjaan