Hallituspuolue kokoomuksen Kansallisen sateenkaariryhmän eli Kasary ry:n puheenjohtaja Janne Hälinen toivoo, että kansanedustajat eivät käytä puheenvuoroja torstai-illan eduskuntakeskustelussa Aito avioliitto -kansalaisaloitteesta.

Aloitteessa on sen tekijöiden kuvauksen mukaan kyse ”avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona” eli käytännössä sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta.

Hälinen toivoo, että keskustelu asiasta käydään eduskunnassa viimeistä kertaa. Hän toivoo lisäksi, että keskustelu on mahdollisimman lyhyt.

– Vetoan kaikkiin inhimillisyyteen kykeneviin kansanedustajiin: Älkää antako tälle farssille enää yhtään ylimääräistä huomiota. Debatti tästä aiheesta on jo kuultu niin moneen otteeseen, että uusi ”keskustelu” samoin sanankääntein tuntuu lähinnä surkuhupaisalta. Antakaa mikaniikkojen ja saritanusten saarnata samoja vanhoja virsiä keskenään, eduskunta on liian arvokas paikka näin arvottoman näytelmän uusintanäytöksille, Hälinen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Twitterissä Hälinen toteaa toivovansa, ”ettei yksikään järkevä kansanedustaja käytä yhtään puheenvuoroa huomisessa [torstain] avioliitto-keskustelussa”.

– Tehkää vaikka mieluummin jotain järkevää isänmaan hyväksi sillä ajalla. Tukenne oikealle asialle, kansalaisten yhdenvertaisuudelle, voitte sitten osoittaa äänestyksessä – hiljaa ja arvokkaasti, Hälinen jatkaa blogissaan.

Hälisen puoluetta kokoomustakin on syytetty siitä, että aloite, jonka läpimenon mahdollisuuksiin ei uskota, ylipäätään käsitellään täysistunnossa. Eduskunnan lakivaliokunta päätti tiistaina, että se laatii asiasta mietinnön ja esittää aloitetta hylättäväksi, mutta sallii aloitteen täysistuntokäsittelyn.

Lue seuraavaksi:

Raju riita avioliittolaista: ”Kokoomus on valmis riskeeraamaan pitääkseen perussuomalaiset tyytyväisinä”

Kokoomusministeri vastaa arvostelijoille: ”Arvoton näytelmä”