Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustajat suomivat pääministeri Sanna Marinia (sd) siitä, että tämä ei osallistu tänään järjestettävään puoluetenttiin.

Kokoomuksen entinen opetusministeri ja nykyinen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen harmittelee Twitterissä Marinin poisjääntiä MTV:n SuomiAreenan tentistä.

”Todella harmi, että pääministeri Sanna Marin ei osallistu tänään puoluejohtajien tv-tenttiin, vaan antaa yksilöhaastattelun toiselle kanavalle. Antautuminen poliittiseen keskusteluun opposition kanssa olisi tärkeää demokratialle”, Grahn-Laasonen tviittaa ja viittaa illan Ylen A-studioon, johon Marinin oli määrä tänään osallistua MTV:n puoluetentin aikaan.

Yle on kuitenkin kertonut Twitterissä, että vierailu peruuntuu.

LUE SEURAAVAKSI:

Grahn-Laasonen ihmettelee, miksi Marin ei halua osallistua avoimeen poliittiseen keskusteluun suorassa tv-lähetyksessä.

”Kieltäytyminen keskustelusta opposition ja muiden puoluejohtajien kanssa antaa helposti ylimielisen vaikutelman - etenkin, kun ei ole aitoa aikatauluestettä”, Grahn-Laasonen syyttää.

”Omat tiedotustilaisuudet ja yksinhaastattelut eivät korvaa demokratiaan erottamattomasti kuuluvaa vuoropuhelua ja väittelyä. Koronakeväänä debatteja on järjestetty eduskunnassakin niukasti, joten tarve kohtaamiselle olisi.”

LUE SEURAAVAKSI:

Myös kokoomuksen kansanedustajat Timo Heinonen ja Saara-Sofia Sirén kritisoivat Marinia päätöksestä jäädä pois.

”Demokratian kannalta on kieltämättä ongelmallista, jos pääministeri ei käy lainkaan dialogia opposition kanssa. Tiedotustilaisuudet ja henkilökohtaiset haastattelut ovat asia erikseen, niiden lisäksi olisi tärkeää käydä aitoa vuorovaikutteista keskustelua”, Sirén tviittaa.

”Taitaa pääministeri Sanna Marin vältellä avoimia keskustelutilaisuuksia? Helpompi puhua, kun saa itse lukea muiden kirjoittaman tiedotteen. Mikähän mahtaa olla syy poisjäämiseen tällä kertaa?” Heinonen kyselee.

LUE SEURAAVAKSI:

Pääministerin EU-asioista vastaava erityisavustaja Matti Niemi vastaa ihmettelijöille Twitterissä.

”Pääministerillä on viikonlopun Eurooppa-neuvostoon liittyviä välttämättömiä valmisteluja, jotka eivät mahdollistaneet osallistumista MTV3:n tenttiin. A-studio näytti alkuviikosta vielä mahdolliselta, mutta valitettavasti sekin on samasta syystä nyt jouduttu siirtämään”, Niemi tviittaa.

MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen selventää niin ikään tilannetta Twitterissä.

”Meidän tietojemme mukaan puolue on päättänyt, kenet se lähettää SuomiAreenan tenttiin. Ei puheenjohtajaa, ei ensimmäistä varapuheenjohtajaa vaan toisen varapuheenjohtajan. Ville Skinnari, tervetuloa”, Ahtiainen tviittaa.

Sdp:n puheenjohtajana toimii yhä Antti Rinne, jolta tehtävä on siirtymässä Sanna Marinille syksyn puoluekokouksessa.

Juttuun lisätty viimeinen lause Antti Rinteestä 16.7.

LUE SEURAAVAKSI: