Ruotsin ja Suomen on korkea aika liittyä sotilasliitto Natoon, esittävät oikeistonuoret Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Norjasta. Kokoomusnuorten ja naapurimaiden sisarjärjestöjen vetoomus on julkaistu muun muassa ruotsalaislehti Dagens Nyheterissä presidentti Sauli Niinistön Ruotsin-vierailun alla.

Niinistö ja Reinfeldt tapaavat turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa seminaarissa Sälenissä viikonloppuna.

–Kun presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Fredrik Reinfeldt tapaavat, on aika ryhtyä yhdessä toimiin turvallisemman Pohjoisen, turvallisemman Itämeren ja turvallisemman maailman vuoksi, järjestöt kirjoittavat.

Järjestöjen mukaan pienet maat eivät pysty yksin vastaamaan nykypäivän uhkiin kuten moderniin sodankäyntiin ja kybersotaan. Lisäksi Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyys parantaisi ryhmien mukaan koko Itämeren alueen turvallisuutta.

–Meidän historiamme ja kokemuksemme voivat vaihdella, mutta olemme yhtä mieltä perustavanlaatuisista kysymyksistä, vapaudesta sekä avoimesta maailmasta. Rauha ja turvallisuus rakentuu kansainvälisen yhteistyön avulla ja Nato on luonnollinen perusta sille, järjestöt katsovat.