”Työläismiesten” päätyminen perussuomalaisten kannattajiksi on ollut viime päivien poliittinen huolenaihe.

– Työläismiesten kannatus menee perussuomalaisille koska ne ovat oikeastaan ainoa porukka, joka puolueena on nostanut esiin niitä EU-lainsäädännön epäkohtia, joiden vuoksi duunarit menettävät töitään, kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola pohtii Puheenvuoron blogissaan.

SDP:n ministerikierrätyksen jälkeen on pohdittu, onko demareiden ministeriryhmässä ”liikaa” nuoria naisia. Naisenemmistön on ajateltu joko karkottavan miespuoliset duunarit tai sitten saavan puolueen kannatuksen nousuun.

Korhola toteaa, ettei usko näihin sukupuolisidonnaisiin ”genitaaliteorioihin”, vaan hänen mielestään syy demarien kannattajakatoon on nimenomaan perussuomalaisten menestys.

Korhola kirjoittaa olevansa pahoillaan siitä, että muut puolueet Suomessa eivät ole heränneet tähän.

Kokoomusvaltuutettu: Kokoomus ei enää kuuntele

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Sanna Vauranoja ihmettelee Korholan kirjoitusta omassa blogissaan. Vauranoja muistuttaa, että SDP:n kannatus ei ole ainoa, joka on laskussa.

– Niin on kokoomuksenkin. Enkä ihmettele yhtään. Siksi on aika katsoa peiliin ja lakata murehtimasta naapurin murheita, kun omissakin on tarpeeksi, Vauranoja kirjoittaa.

Syynä kokoomuksen kannatuksen laskuun on Vauranojan mielestä se, että puolue on ”sulkenut niin silmänsä kuin korvansakin ympäröivältä todellisuudelta”.

– Kokoomus ei enää kuuntele, vaan painaa ravihevosen lailla ylimielisenä ja suu vaahdossa eteenpäin kohti maalia, vaikka kukaan ei näytä tietävän, missä se on, Vauranoja kirjoittaa.