Eduskunnan jättänyt kokoomuksen konkari Pertti Salolainen tulkitsee, että Hjallis Harkimon Liike nyt esti kokoomuksen nousun suurimmaksi puolueeksi eduskuntavaaleissa ja siten Petteri Orpon nousun pääministeriksi.

Salolainen esittää kommenttinsa vastauksena Ilta-Sanomien toimittajalle Timo Haapalalle.

”Ja niin siinä kävi, että muutosta vaativan liikemies Harry Harkimon Liike Nyt varmisti Sdp:lle pääministerin paikan - eli ei mikään turha liike ollut tämä!” Haapala tviittasi.

”Juuri näin siinä kävi. Harkimon porukka tuhosi Orpon pääministeritien, saavutus sekin!” Salolainen tviittaa.

Harkimo itse sai Uudenmaan vaalipiirissä neljänneksi eniten ääniä, lähes 13 000. Hänen edellään äänimäärissä vaalipiirissä ovat Elina Lepomäki (kok), Antti Lindtman (sd), Kai Mykkänen (kok) ja Antti Rinne (sd). Kokoomus piti vaalipiirissä paikkalukunsa ennallaan yhdeksässä.

LUE MYÖS: Hjallis Harkimo vastaa: ”Kokoomus on ihan itse syypää”

Keskisuomalainen kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kommentoi niin ikään, että Haapalan tulkinnassa on perää.

”Kyllä analyysissäsi on perää. Keski-Suomessa kokoomus jäi toisesta paikasta runsaan kolmesataa ääntä. Liike nyt sai täällä yli 2100 ääntä. Uskonpa, että meitä rokottivat täällä eniten. Ehkä Harkimo on nyt tyytyväinen, kun sai Demarit piikkipaikalle?” Wallinheimo tviittaa.

Keski-Suomen vaalipiirissä Liike Nyt tosin keräsi enemmän ääniä kuin Wallinheimo mainitsee, yhteensä yli 4000. Kokoomus sai Keski-Suomessa edellisvaalien tapaan yhden paikan. Ensimmäinen varalle jäänyt oli kokoomuksen Ville Väyrynen.

Vaalitulos oli äärimmäisen tasainen valtakunnallisesti. Sdp sai 40 paikkaa, perussuomalaiset 39 paikkaa ja kokoomus 38 paikkaa. Tutki vaalitulosta valtakunnallisesti ja vaalipiireittäin täällä!

Päivitys klo 11:47: Lisätty täsmennyt Liike Nytin ehdokkaiden äänimääristä Keski-Suomessa.

LUE MYÖS:

Petteri Orpolta ehto Antti Rinteelle: ”Kokoomus ei voi olla paha poliisi”

Havahduttava kuva Suomen vaalituloksesta – ”Huolestuttava ilmiö”