Helsingin kokoomus ja kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Risto Rautava ovat tuominneet kokoomuslaisen paikallispoliitikko Harry Bogomoloffin some-varoituksen ”balkanintummista” miehistä.

Bogomoloff, Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja, julkaisi päivityksensä Kulosaaren perheet -Facebook-ryhmässä maanantaina. Hän tiedotti kulosaarelaisille, että alueella liikkui illansuussa ”kolmen balkanintumman miehen porukka, ilman järkevän tuntuista syytä”.

– Tiedoksi, Bogomoloff perusteli viestinsä.

Bogomoloffin varoitus herätti sosiaalisessa mediassa tuohtumusta ja syytöksiä arkipäivän rasismista. Helsingin kokoomus ja puolueen valtuustoryhmän puheenjohtaja Risto Rautava irtisanoutuivat Bogomoloffin päivityksestä ja pahoittelivat sitä.

– Hei Brigita. Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana totean, että julkaisu ei edusta millään tavalla näkemystämme. Itse olen tällaisesta hyvin pahoillani, Rautava vastasi asiasta huomauttaneelle vihreälle nuorisopoliitikolle.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Brigita Krasniqi oli tyytyväinen kokoomukselta saamaansa vastaukseen, mutta toivoi, että asiasta myös keskustellaan Bogomoloffin kanssa.

Bogomoloffin viestin tuomitsivat lisäksi muun muassa Helsingin apulaispormestarit.

Helsingin Sanomien haastattelema Bogomoloff itse katsoo, että viesti ei ole rasistinen. Hän kuitenkin pahoitteli sanavalintaansa myöhemmin ja totesi, ettei viesti vastannut kaupungin tai kokoomuksen arvoja.