RAY kokeilee mahdollisuutta pelien sähköiseen maksamiseen kolikoiden rinnalla. Maksutapa antaa pelaajille uusia mahdollisuuksia oman pelaamisen hallintaan.

Leppävaaran Täyspotissa astuttiin tänään uuteen aikakauteen, kun Jokeripokeri-peli pyörähti käyntiin ilman kolikoita. RAY tarjoaa tiettävästi ensimmäisenä maailmassa mahdollisuuden pelata rahapelejä myös yleisenä maksuvälineenä käytettävillä sirukorteilla. Kokeilussa ovat alkuvaiheessa maksuvälineinä Visa Electron ja Digiraha. Luotolla ei voi pelata.

RAY perustelee kortilla maksamisen mahdollistamista sillä, että nykyisin vain kolmannes päivittäistavaraostoista tehdään käteisellä.

- Kuluttajilla on entistä harvemmin kolikoita taskun pohjalla, mikä on alkanut näkyä viime vuosina myös RAY:n pelien tuotoissa. Tutkimuksemme mukaan jo yli 40 prosenttia pelaajista ilmoittaa kolikoiden puutteen vaikeuttavan pelaamista. Kolikoiden puute estää niiden kuluttajasegmenttien pelaamista, joille pelaaminen on satunnaista huvia, luonnehtii RAY:n teknologiajohtaja Pasi Riihilahti yhdistyksen tiedotteessa.

Yhteistyökumppanien kanssa tiiviisti suunniteltu ja testattu sähköisen maksamisen kokeilu alkaa pääkaupunkiseudulta RAY:n Potti- ja Täyspotti-pelisaleissa. Ensi vuoden aikana tavoitteena on yli 3 000 maksupäätteellistä automaattia.

Aluksi koneissa toimivat Osuuspankin ja Nordean Visa Electron -kortit. Lähiviikkoina mukaan ovat tulossa myös Handelsbanken, Aktia sekä useita Säästöpankkeja ja Paikallisosuuspankkeja.