Varsinais-Suomen poliisi moittii osan suomalaisista omaksuneen ”eurooppalaiset” juomatavat väärin. Toisin sanoen alkoholia ei juoda enää vain viikonloppuisin, mutta perisuomalaisesta ryyppäämisestä ei ole osattu luopua.

– Alkoholin kulutuksen kasvu lieveilmiöineen kertoo enemmänkin siitä, että osa suomalaisista, varsinaissuomalaiset mukaan lukien, on omaksunut molemmat tavat. Poliisi kohtaa ilmiön päivittäin erilaisena häiriökäyttäytymisenä ja rikoksina, poliisilaitos ilmoittaa tiedotteessaan.

Viestinsä tueksi poliisi listaa tapahtumia perjantai-illalta ja seuraavalta yöltä, jotka ”kertovat omaa karua kieltään alkoholin väärinkäytöstä aiheutuvista tapahtumista”.

Turussa tapahtui useita pahoinpitelyjä, joista kahdessa on nimikkeenä törkeä pahoinpitely, koska toiseen tekoon liittyi potkimista ja toisessa tapauksessa käytettiin teräasetta. Myös kotiväkivaltaa edeltää hyvin usein voimakas alkoholin nauttiminen.

Rattijuopumus on toinen yleinen hallitsemattoman alkoholin käytön seurannaisvaikutus. Poliisilaitoksen alueella jää päivittäin kiinni useita rattijuoppoja, joista tässä yhteydessä mainitaan esimerkiksi salolainen mies, joka peruutti aamuyöllä pysäköintiruudusta suoraan poliisiauton eteen, ja puhalsi 2,93 promillea.

Kolmanneksi alkoholin liikakäytöstä aiheutuvaksi haitaksi poliisi nostaa erilaiset vahingonteot. Tällä saralla kunnostautui negatiivisessa mielessä 20-vuotias paikkakuntalainen mies, joka potki aamuyöllä Turussa Puutorilla kaikkiaan kymmenen auton sivupeilin rikki. Motiiviksi riitti tällä kertaa yleinen harmitus.