Suomessa on kuluvan viikonlopun aikana ammuttu kolmea poliisia.

Ensin varhain lauantaina poliisia kohti ammuttiin useita laukauksia kaasutoimisella ilma-aseella Säynätsalossa. Yksi kuulista osui poliisia kasvoihin. Poliisi loukkaantui tilanteessa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Ampuja on otettu kiinni.

Viime yönä Porvoossa ammuttiin kahta poliisia, jotka loukkaantuivat ja ovat sairaalahoidossa.

Itä-Uudenmaan poliisi kumosi sunnuntaiaamuna aikaisemmin julkisuudessa liikkuneet tiedot, joiden mukaan tekijät olisi saatu kiinni.

”Toisin kuin julkisuudessa on kerrottu, epäiltyjä ei ole vielä saatu kiinni.”

Porvoon tapahtumien tutkinta siirtyi sunnuntaina keskusrikospoliisille, jotka tutkii ampumisia poliisiin kohdistuneina murhayrityksinä. Lue tarkemmin: KRP tutkii kahta poliisin kohdistunutta murhayritystä – Epäiltyjen etsintä jatkuu

”Väkivalta poliisia kohtaan on väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan. Täysin tuomittavaa. Suomen poliisi tekee jatkuvasti töitä meidän jokaisen turvallisuuden puolesta. Toipumista poliiseille ja tekijät vastuuseen”, sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kommentoi sunnuntainaamuna Twitterissä.

Hän sanoo viikonlopun tapahtumien osoittavan poliisin työn haasteet, jotka Ohisalon mukaan vain kasvavat tulevaisuudessa.

”Suomalainen poliisikoulutus on huipputasoa. On tärkeää tarjota meitä turvaaville parhaat mahdolliset työvälineet ja kalusto työturvallisuuden tueksi.”

Päivitetty klo 10.18: Lisätty tieto tutkinnan siirtymisestä keskusrikospoliisille.