Euroopan komission talouskomissaari Paolo Gentiloni vahvisti juuri Twitterissä, että komissio ehdottaa 750 miljardin euron elvytyspakettia, jolla on tarkoitus auttaa koronasta eniten kärsineitä maita.

Aiemmin päivällä Bloomberg uutisoi nimettömiin lähteisiinsä vedoten, että Euroopan komissio aikoo ehdottaa 750 miljardin euron elvytyspakettia taloudelle. Myös Reuters uutisoi näin, viitaten saksalaisen median tietoihin.

Uutistoimistojen mukaan elvytyspaketista 500 miljardia euroa olisi avustuksia ja 250 miljardia euroa lainoja.

LUE LAAJEMPI JUTTU KOMISSION EHDOTUKSESTA:

Mediatietojen mukaan Italia saisi 82 miljardia euroa tukia, Kreikka 22,5 miljardia euroa, Espanja 77,3 miljardia euroa ja Ranska 39 miljardia euroa.

Italian valtiolainojen korot lähtivät kovaan syöksyyn. Noin kello 12.50 Italian kymmenvuotisen valtionlainan korko oli 8,1 korkopisteen laskussa 1,465 prosentissa. Maa saa siis nyt halvempaa lainarahaa.

Korko lähti laskuun jo viime viikon maanantaina, kun Saksa ja Ranska ehdottivat 500 miljardin euron elvytysrahaston perustamisesta. Ennen Saksan ja Ranskan ehdotusta korko oli noin 1,8 prosentista, josta se laski maanantain aikana reiluun 1,6 prosenttiin.

Siitä eteenpäin trendi on ollut laskeva ja nyt korko syöksyy entistä enemmän alas.

Myös osakemarkkinat ovat piristyneet. Aamulla Euroopassa pörssikurssit olivat loivassa nousussa, mutta nyt Lontoon, Pariisin, Frankfurtin, ja Madridin pörssien pääindeksit ovat 1,4-2,0 prosentin nousussa.

Myös Japanissa keskusteltiin tänään uudesta elvytyspaketista, joka piristi Tokion pörssiä.

LUE MYÖS: