–Niin kauan kuin politiikka näyttäytyy rikkinäiseltä, merkittävä osa kansasta äänestää nykypoliitikkoja vastaan. Heille on ihan sama kuka on vallassa, kun se ei vaan ole se, joka siellä nyt on.

Näin johtamisen ja viestinnän konsultti Pasi Sillanpää analysoi viimeaikaisia vaalituloksia, eli perussuomalaisten vaalivoittoa, brexitiä, USA:n presidentinvaaleja ja Italian perustuslakikansanäänestystä Puheenvuoron blogissaan .

–Politiikka on epäonnistunut valmistautuessaan uuden maailman vastaanottamisessa. Se ei ole luonut rakenteita, joilla muutos otetaan pehmeämmin vastaan. Ei siis ole ihme, että jotkut vähän suuttuvat, toiset jopa paljon, hän kirjoittaa.

–Tiukassa taloudellisessa tilanteessa harjoitettu vallanjako on johtanut siihen, että hyviä tarkoituksia pilataan sekoittamalla asiat ja valta. Kiky-sopimus ja sote-uudistus näyttäytyvät tavalliselle ihmiselle etupäässä herrojen hiekkalaatikkoleikeiltä. Siellä kiistellään siitä, kuka saa mitäkin, kun pitäisi keskustella enemmän siitä, mikä on paras tapa viedä asioita eteenpäin. Valtaan päästyään poliitikoilla on tapana haalia valtaa, vaikka nyky-yhteiskunnan kehittäminen vaatii pikemmin päinvastaista lähestymistapaa, Sillanpää jatkaa