"Sinivalkoisen pääoman pankiksi" kutsutun entisen Kansallis-Osake-Pankin koulutuskeskus on siirtynyt venäläisomistukseen.

Kirkkonummen Tanskarlassa sijaitseva koulutuskeskus on muuttumassa noin sadan huoneen kylpylähotelliksi neljine teemaravintoloineen. Rahaa remonttiin on kulunut 20 miljoonaa euroa. Omistajina ovat "Vladimir Putinin kaverit", kertoo Arvopaperi Online.

Erilaisten kiinteistökehitysvaiheiden jälkeen paikka päätyi venäläissuomalaisen Rotenbergin perheen sijoitusyhtiölle vuonna 2005. Rakentaminen alkoi kaksi vuotta myöhemmin. Långvikin kylpylähotellin on tarkoitus avautua ensi vuonna.

Långvikin omistajat välttelevät julkisuutta, mutta Venäjällä Rotenbergit ovat tuttuja nimiä. Suomalaismediassa heitä ei ole juuri mainittu.

Venäläislehti Novaja Gazeta listaa Putinin ystäviksi veljekset Arkadi Rotenbergin ja Boris Rotenbergin. Lehden mukaan vanhemman veljeksen Arkadi Rotenbergin tuttavuus Putiniin ulottuu pietarilaiseen judokerhoon, johon kuului aikoinaan myös Pietarin kaupunginjohtaja Putin. Nettijulkaisu Kommersant paljastaa, että Arkadi toimi Putinin henkilökohtaisena judovalmentajana.

Veljeksistä nuoremmalla, Boris Rotenbergilla on sekä Suomen että Venäjän passi. Hänen nimensä löytyy usean suomalaisyrityksen taustalta.

Kaupparekisterin mukaan Långvikin omistavan yhtiön, Tanskarla Centrumin takana on Vsevolozhskissa asuva Boris Rotenberg, 52, sekä nuorempi polvi, Lontoossa majaansa pitävä Roman Rotenberg, 27, ja Kauniaisissa asuva nuorempi Boris Rotenberg, 22.