Yhdysvaltain Alabamassa ihmetellään nuorison niin sanottuja covid-19-juhlia, joissa kisataan koronatartunnan saamisesta, uutiskanava CNN kertoo.

Raporttien mukaan juhliin kutsutaan tarkoituksella mukaan koronasairaita ihmisiä. Osallistuja, joka ensimmäisenä saa todistuksen koronatartunnasta juhlien jälkeen, voittaa juhlien osallistumismaksut itselleen.

Ilmiöstä kertoo CNN:lle paikallinen valtuutettu Sonya McKinstry. Hänen mukaansa huhua epäiltiin alkuun perättömäksi, mutta selvityksessä osoittautui, että paikalliset viranomaiset, sekä lääkärit että pelastushenkilökunta, tunnistivat ilmiön. Myös osavaltion viranomaisilla oli sama tieto.

McKinstryn mukaan paikallisten viranomaisten tiedossa on useita tällaisia juhlia viimeisen parin viikon ajalta.

”Tämä on raivostuttavaa. Raivostuttavaa, että johonkin näin vakavaan ja tappavaan suhtaudutaan näin kevyesti”, valtuutettu sanoo CNN:lle.

Alabamassa on todettu noin 39 000 koronatapausta ja lähes 1000 covid-19-taudin aiheuttamaa kuolemaa.

Koronabileet aiheuttavat ymmärrettävää ihmetystä ja kuohuntaa Yhdysvalloissa, jossa kirjattiin keskiviikkona jälleen päivittäisten uusien tartuntojen ennätys, yli 50 000 tartuntaa vuorokauden aikana. Kaikkiaan maassa on todettu yli 2,6 miljoonaa koronatartuntaa ja 128 000 ihmistä on kuollut covid-tautiin.

LUE MYÖS: