Ranskassa vedottiin kansaan jo aiemmin pysymän kotikaranteenissa, mutta esimerkiksi Pariisissa kehotusta ei toteltu.

”Näkymätön vihollinen on täällä ja se etenee”, presidentti Emmanuel Macron kuvaili tilannetta kertoessaan tiukentuvasta tilanteesta, uutistoimisto Reuters kertoo.

Apuun otetaan nyt myös Ranskan armeija, jotta sairaita saadaan siirrettyä hoitoon.

Ranskan lisäksi moni muu maa kuten Espanja sulkee rajansa tiistaina, Macronin mukaan Schengen-alueen rajat menevät kiinni alueeseen kuulumattomilta. Myös Venäjä on ilmoittanut sulkevansa kaikki rajansa ulkomaalaisilta tiistaina myöhään illalla. Kirgiisia, joka on toistaiseksi ilmeisesti välttynyt koronavirukselta, sulkee rajansa.

Myös Saksa kiristää koronakontrollejaan, ja on aiemmin ilmoittanut rajojen sulkemisesta osittain. Maanantaina Euroopan komissio ehdotti EU:n rajojen sulkemista tarpeettomalta matkustamiselta 30 päivän ajaksi.

Aiemmin rajojen osittaisesta sulkemisesta ovat ilmoittaneet myös muun muassa Viro ja Norja.

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on kehottanut välttämään yli 10 hengen kokoontumisia ja vanhoja kansalaisia pysymään kotonaan. Ohio on lykännyt presidentinvaalien esivaaleja koronaviruksen takia.

Britannian pääministeri Boris Johnson on kehottanut kansalaisia välttämään matkustamista sekä kontaktia muihin ihmisiin ja kannusti etätöihin. Johsonin mukaan massatapahtumia ei pitäisi järjestää.

Mediatietojen mukaan Japani alkaisi vaatia maahan tulevilta eurooppalaisilta kahden viikon kotikaranteenia. Virallista päätöstä ei ole.

Intiassa Taj Mahal on suljettu koronaviruksen takia.

LUE SEURAAVAKSI: