Yhteiskuntansa rajoituksia purkanut Itävalta ottaa vastaan lentomatkustajia tietyistä kohteista ja maan pääkaupungin lentoasemalla on alettu suorittaa koronaviruksen pikatestejä lentomatkustamisen helpottamiseksi.

Wienin lentokenttä kertoo tiedotteessaan, että 190 euroa maksavan covid-19-testin tulos selviää noin kolmessa tunnissa. Testi ei ole vasta-ainetesti, joka kertoisi testatun mahdollisesti sairastaneen taudin aiemmin, vaan PCR-testi kertoo, sairastaako hän covid-19-tautia nyt.

Itävaltaan saapuvan matkustajan täytyy todistaa korkeintaan neljä päivää vanhalla PCR-testillä, että ei sairasta covid-19-tautia. Jos todistusta ei ole, on tiedossa 14 vuorokauden karanteeni maahan saapuessa. Nyt sen voi kuitenkin välttää, jos pikatestin tulos on negatiivinen.

Matkailuun erikoistunut Skift-sivusto kertoo, että Wienin lentokentälle saapuu tällä hetkellä reittilentoja Dohasta, Dortmundista, Dusseldorfista, Frankfurtista, Hampurista, Lissabonista, Minskistä sekä Sofiasta, ja lisäksi charter- eli tilauslentoja eri puolilta maailmaa. Korkean riskin korona-alueilta lennot on kielletty.

Aiemmin Emirates on kertonut ensimmäisenä lentoyhtiönä, yhteistyössä Dubain lentokentän kanssa, aloittavansa koronatestit matkustajille.

Wienin lentokentän mukaan pikatesti tekee liikematkailusta helpompaa ja turvallisempaa. Suomalaisen työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto pohtii Twitterissä, nähdäänkö Wienin käytännössä jo ”häivähdys vuoden 2021 matkustamisen rutiineista”.

Wienin kentällä myös ulkomaille lähtevät itävaltalaismatkustajat voivat teettää testin todistaakseen koronavapautensa kohdemaassaan.

LUE MYÖS: