Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas kertoo tiedotteessa, että keskussairaalassa erityksessä olevan kiinalaisen koronaviruspotilaan tila on hyvä, eikä erityisiin hoitotoimenpiteisiin ole tarvetta.

Sairaanhoitopiiri on torstaina kartoittanut lisää virukselle altistuneita ja tämänhetkisen tiedon mukaan heitä on 24 henkilöä, kun keskiviikkona kerrottiin 15:stä mahdollisesti altistuneesta.

”Suurin osa heistä on ulkomaalaisia, joukossa on muutama suomalainen. Altistuminen tarkoittaa sitä, että henkilö on ollut lähikontaktissa sairastuneen kanssa vähintään 15 minuuttia enintään kaksi vuorokautta ennen oireilun alkamista ja keston aikana. Kahdesta pitkäaikaisesti altistuneesta on otettu näytteet, joiden tulokset saadaan todennäköisesti perjantaina”, sairaanhoitopiiri kertoo.

Altistuneista osa on tavoitettu ja heitä on haastateltu tämän hetkisen terveydentilan kartoittamiseksi. Kaikki altistuneet eivät ole viranomaistarkkailun piirissä.

”Altistuneiden joukossa on yksittäisiä matkailijoita, joiden tarkka henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa. Kartoitustyö jatkuu edelleen. Altistuneisiin ollaan yhteydessä päivittäin ja heidän tilaa seurataan 14 vuorokauden ajan”, tiedotteessa kerrotaan.

Tällä hetkellä Lapin keskussairaalan tiloissa on ”muutama pitkäaikaisesti altistunut karanteenissa”. Sairaalalla on valmius tarvittaessa vastaanottaa karanteeniin tai eristykseen lisää potilaita.

THL on ilmoittanut lähettävänsä epidemiologin ja kiinaa puhuvan tutkijaa avustamaan Lapin keskussairaalaa koronavirustilanteen hoitamisessa.

LUE MYÖS: