Keskustan kansanedustaja Markus Lohi sanoo keskustan äänenkannattajalle Suomenmaalle ottaneensa avainroolin Kelan nimitysasiassa.

LUE MYÖS:

Kelan valtuutetut valitsivat Kelan pääjohtajaksi yllättäen Outi Antilan, vaik­ka työ­va­li­o­kun­ta oli esit­tä­nyt valintaprosessin lop­pu­suo­ral­le Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainiota ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin johtajaa, professori Lasse Lehtosta. Tainio oli pääministeripuolue sdp:n ehdokas, jonka odotettiin tulevan valituksi.

Useat tiedotusvälineet ovat puineet tapausta, jonka kerrotaan olevan kipeä isku hallituskumppanien sdp:n ja keskustan väleille.

”Härskiä toimintaa. Meiltä on turha enää odottaa apuja”, nimettömänä pysyttelevä demari kommentoi Iltalehdelle.

”Osaamme kostaa takaisin”, sanoo toinen.

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona ”junailun” taustoista. Lehden mukaan johtajavalinnasta tuli kulisseissa erikoinen poliittinen kamppailu. HS:n mukaan keskusta halusi Kelan pääjohtajan paikan itselleen ja hankki kokoomuksen tuen Antilan taakse, muttei kertonut asiasta sdp:lle.

Kokoomuksen äänenkannattaja Verkkouutiset puolestaan kertoo dramaattisesta palaverista, josta marssiittiin ulos ja huudettiin, kun selvisi, että Antilalla oli Kelan valtuutettujen enemmistön tuki. Verkkouutiset myös nosti esiin Markus Lohen nimen.

Nyt Lohi itse kommentoi Suomenmaalle:

”Halusin vaikuttaa aktiivisesti siihen, että tehtävään valitaan henkilö, joka on tässä tilanteessa paras mahdollinen. Se vaati aktiivista toimintaa, että näin voisi käydä. Jos olisin ollut passiivinen, niin lopputulos olisi ollut toinenlainen.”

Lohi myöntää, että jälkikäteen ajateltuja Kelan pääjohtajan valintaprosessissa olisi ollut parantamisen varaa.

LUE MYÖS: